12.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialCiocniri VIOLENTE la frontiera dintre Serbia şi Ungaria: poliția a folosit gaze...

Ciocniri VIOLENTE la frontiera dintre Serbia şi Ungaria: poliția a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva refugiaților care au forțat trecerea graniței

UPDATE: Ungaria a anunțat că a arestat 29 de persoane, după ciocnirile violente cu imigranții de la frontieră, printre care și un ”terorist”. 

Citește și: Ungaria: 29 de persoane, arestate după ciocnirile de la frontieră, inclusiv un TERORIST

————

UPDATE: Cel puțin douăzeci de poliţişti ungari şi doi copii au fost răniţi în confruntările dintre imigranţi şi forţele de ordine produse la frontiera ungaro-sârbă, a anunţat Guvernul de la Budapesta, potrivit Mediafax

“Din informaţiile de până acum rezultă că cel puţin 20 de poliţişti unguri au fost răniţi; de asemenea, doi copii au fost răniţi după ce au fost aruncaţi peste gardul de la frontieră. Vom restabili poarta metalică şi vom consolida măsurile pentru a proteja Ungaria prin toate mijloacele legale“, a declarat Gyorgy Bakondi, consilier al premierului Viktor Orban.

“Poliţia nu va mai permite niciunui imigrant să intre pe teritoriul Ungariei”, a explicat Zoltan Kovacs, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Budapesta.

———–

UPDATE: Ungaria a informat Serbia că a dispus închiderea pentru 30 de zile a punctului de trecere a frontierei de la Roszke-Horgos, a anunțat miercuri Ministerul de Externe sârb, relatează Reuters.

———-

UPDATE: Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a cerut autorităţilor sârbe să ia măsuri urgente pentru a opri imigranţii care încearcă să pătrundă cu forţa în Ungaria, relatează Mediafax

Peter Szijjarto l-a sunat pe omologul său sârb, Iviţa Dacici, după violenţele produse miercuri la frontiera dintre Serbia şi Ungaria. El a cerut acţiuni urgente din partea autorităţilor sârbe.

Ca reacţie la violenţe, Ministerul ungar de Externe a trimis o notă diplomatică de protest Guvernului Serbiei.

———-

Confruntările dintre imigranți și poliția ungară au loc în acest moment la punctul de trecere Roszke, la frontiera dintre Ungaria şi Serbia. Forțele de ordine ungare au folosit gaze lacrimogene și tunuri cu apă pentru a bloca intrarea refugiașilor, după ce mai mulți imigranți au încercat să intre forțat pe teritoriul ungar, potrivit CNN. 

Astfel, un grup de imigranţi au doborât poarta metalică instalată în gard la punctul vamal Roszke, încercând să intre forţat în Ungaria, anunţă Poliţia ungară. Imediat, în locul porţii a fost creat un cordon al forţelor de ordine ungare.

Imigranţii extracomunitari aflaţi practic pe teritoriul Serbiei au atacat forţele de ordine ungare cu pietre şi sticle.

Un incident similar s-a petrecut și la punctul de trecere de la Horgos. 

Sursă: Youtube

Ungaria a sigilat granița cu Serbia 

Amintim că Ungaria a blocat intrarea refugiaților, după ce a finalizat construcția gardului de la frontiera cu Serbia. 

Ungaria a sigilat graniţa cu Serbia în noaptea de luni spre marţi, astfel că imigranţii nu mai pot traversa frontiera dintre cele două ţări decât prin punctele oficiale de trecere, relatează Mediafax.

Ultimul obstacol tehnic în calea imigranţilor, un vagon de tren dotat cu sârmă ghimpată pentru a bloca frontiera, a fost amplasat la Roszke, pe linia de cale ferată Szeged-Subotiţa, luni seara.

Mii de imigranţi intrau în fiecare zi în ţară prin această breşă, dar de acum înainte aceştia vor fi trimişi înapoi în Serbia.

Ungaria şi-a înăsprit legislaţia împotriva migraţiei ilegale, astfel că de la miezul nopţii de luni spre marţi, traversarea ilegală a frontierelor ţării este considerată infracţiune şi se pedepseşte cu trei ani de închisoare şi expulzarea din ţară.

Traficanţii de persoane riscă pedepse cu închisoarea mai dure decât înainte. De exemplu, cei care organizează astfel de operaţiuni riscă între zece şi 20 de ani de detenţie.

Începând de marţi, Guvernul poate decreta stare de criză din cauza imigraţiei în masă, pentru o perioadă de până la şase luni.

Parlamentul va dezbate în curând un proiect care oferă armatei prerogative speciale în vederea protejării frontierei alături de poliţie şi biroul pentru imigraţie, după decretarea stării de criză din cauza imigraţiei. Parlamentul urmează să voteze legislaţia în ultima săptămână din septembrie.

Croația, noul punct de trecere

Croația a anunțat că le va permite migranților să călătorească spre nordul Europei, deschizând astfel, un nou canal de acces la o zi după ce Ungaria și-a închis frontiera cu Serbia. 

Peste 150 de migranți au trecut în Croația din Serbia, iar cei care au rămas la frontiera Serbiei cu Ungaria se pregătesc să facă acelați lucru. 

Noile restricții la granițe și neînțelegerile privind cotele de imigranți care revin fiecărei țări au divizat Europa, scrie BBC. 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Milano, la un pas de a interzice vânzarea de pizza sau înghețată după miezul nopții

Liderii din Milano au fost acuzați că au pornit un război împotriva mâncării la pachet (n.r. sistemul to go), printre care se numără și...

Portugalia cultivă tone de canabis medical pentru export

În 2023, Portugalia a exportat 11 tone de canabis, dar doar 17 kg au fost vândute în interiorul granițelor sale. Pacienții recurg în continuare...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...
Ultima oră
Pe aceeași temă