Ciocniri sângeroase la Istanbul între poliţia turcă şi manifestanţi pro-kurzi

de Carla Popa , 15 februarie 2016 - stire actualizata la ora 00:29, 15 februarie 2016
Ciocniri sângeroase la Istanbul între poliţia turcă şi manifestanţi pro-kurzi

Ciocniri au izbucnit duminică la Istanbul între poliţia turcă şi manifestanţi pro-kurzi, făcând cel puţin doi răniţi, a anunţat un fotograf de la AFP, potrivit Agerpres. Manifestanţii din cartierul Gazi, cunoscut ca un bastion al militanţilor antiguvernamentali, denunţau operaţiunile militare în regiunile din sud-est cu majoritate kurdă, care, afirmă ei, au provocat moartea a zeci de civili. 

Poliţia a intervenit cu vehicule blindate şi a tras grenade lacrimogene. Media pro-kurde au anunţat că cel puţin două persoane au fost rănite, afirmând că poliţia a tras gloanţe reale. Acest lucru nu a fost confirmat din surse oficiale. Armata a lansat luna trecută o vastă ofensivă contra militanţilor Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în oraşele din sud-estul Turciei, unde au fost impuse restricţii de circulaţie. ONG-urile subliniază costul acestei operaţiuni în vieţi omeneşti, adaugă France Presse.

Comentarii

  • Grigore

    15 februarie 2016 8:24

    Regimul criminal al islamistului Erdogan prieten al teroristilor DAESH . COMITE CRIME IMPOTRIVA UMANITATII , ucigand in scop de exterminare a populatiei kurde ! SUA aliatii principali ai Turciei , n-au nicio obiectiune ! Interesele meschine ale americanilor sant mai importante decat vietile unor oameni, femei si copii ucisi pe propriile pamanturi de ocupantii turci! RUSINE AMERICA ! TARA HOTILOR SI A IPOCRIZIEI !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design