Cinci presupuși jihadiști au fost arestați la Istanbul. Ei sunt bănuiți că ar fi pregătit un „atentat spectaculos”, înainte de referendumul care va avea loc, duminică, în Turcia

de Roxana Petre , 14 aprilie 2017 - stire actualizata la ora 20:55, 14 aprilie 2017
Cinci presupuși jihadiști au fost arestați la Istanbul. Ei sunt bănuiți că ar fi pregătit un „atentat spectaculos”, înainte de referendumul care va avea loc, duminică, în Turcia

Cinci presupuși membri ai grupării Stat Islamic, bănuiți că ar fi pregătit un atentat de amploare înainte de referendumul care va avea loc, duminică, în Turcia, au fost reținuți de polițiștii turci, la Istanbul, potrivit AFP și Reuters, informează Agerpres.

Cei cinci suspecți, printre un cetățean din Tadjikistan, au fost arestați în timpul unor operațiuni coordonate în trei cartiere din Istanbul. Potrivit Anadolu, poliția a primit informații că mai multe persoane ar fi pregătit un „atentat spectaculos” înaintea referendumului crucial de duminică.

Astfel, înainte ca cetățenii turci să iasă la vot, autoritățile au întărit măsurile de securitatea, operând numeroase arestări în mediile jihadiste. Marți, 19 membri prezumtivi ai Statului Islamic au fost arestați la Izmir, în vestul țării. În cel mai recent număr al săptămânalul său Al-Naba, Statul Islamic cheamă la atacuri împotriva birourilor de vot în ziua referendumului.

Rezultatele a două sondaje date publicității miercuri arată că o majoritate foarte strânsă de alegători, de 51-52%, vor vota în favoarea extinderii prerogativelor președintelui Erdogan.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design