5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialCIA nu îi mai sprijină pe rebelii sirieni

CIA nu îi mai sprijină pe rebelii sirieni

Agenţia Centrală de Informaţii a Statelor Unite (CIA) nu îi mai sprijină pe rebelii sirieni care luptă împotriva regimului preşedintelui Bashar al-Assad, a declarat generalul Tony Thomas, comandantul operaţiunilor speciale americane.

Informația a fost dezvăluită inițial de cotidianul Washington Post, cu precizarea că decizia a fost luată acum o lună de preşedintele Donald Trump, după o discuţie cu directorul CIA, Mike Pompeo, şi cu consilierul naţional pentru securitate H.R. McMaster.

Programul CIA de sprijinire a insurgenţei siriene a început de patru ani, în timp ce preşedintele SUA era Barack Obama. S-a asigurat instruirea şi înarmarea a mii de combatanţi rebeli, dar efectele au fost limitate, mai ales după ce forţele armate ruse s-au alăturat celor siriene, în septembrie 2015.

Decizia de sistare a sprijinului a fost grea, dar nu a fost o concesie făcută Moscovei a afirmat generalul Thomas, citat de Reuters. "S-a bazat, cred, pe o evaluare a naturii programului, a ceea ce încercam să realizăm, a viabilităţii continuării", a explicat el, la forumul de securitate de la Aspen.

 

Romulus Georgescu
Romulus Georgescuhttp://romulus-georgescu
Romulus Georgescu, sef departament Economie
Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă