15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCIA a anunțat că va înfiinţa o unitate specială care va evalua...

CIA a anunțat că va înfiinţa o unitate specială care va evalua ameninţarea nucleară din Coreea de Nord

CIA a anunțat că va înființa o unitate specială care va evalua ameninţarea cu arme nucleare din partea Coreei de Nord, notează site-ul AFP, potrivit Mediafax.

Măsura vine ca urmare a unor informaţii potrivit cărora Coreea de Nord ar urma să demareze cel de-al şaselea test nuclear. Statele Unite, prin vocea preşedintelui Donald Trump, nu au exclus un atac militar care să împiedice Coreea de Nord să-şi dezvolte capacităţile nucleare.

"Întrucât ameninţările cu care se confruntă naţiunea noastră sunt dinamice, CIA trebuie să continue să evolueze pentru a le aborda", a declarat purtătorul de cuvânt al CIA, Jonathan Liu.

Unitatea specială va reuni persoane din diferite zone ale CIA – de analiză, de operaţiuni, cibernetice şi altele – care anterior nu au cooperat îndeaproape şi va colabora cu întreaga comunitate de securitate naţională a SUA.

''Înfiinţarea centrului de misiune ne permite să integrăm şi să direcţionăm în mod mai specific eforturile CIA împotriva ameninţărilor serioase provenite din Coreea de Nord împotriva Statelor Unite şi a aliaţilor lor'', a precizat directorul agenţiei, Mike Pompeo.

Cele mai citite

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

Dezvăluiri făcute de Anne Hathaway. Actrița a fost nevoită să se sărute cu zece bărbați

Experiența actoricească poate aduce cu sine momente neașteptate și provocatoare, iar Anne Hathaway a trăit unul dintre aceste momente la un casting. Actrița a...

Găgăuzia vrea ca Republica Moldova să fie în uniunea economică a Rusiei, nu în UE

Guvernatoarea Găgăuziei - regiune autonomă a Republicii Moldova - a declarat că Republica Moldova ar trebui să facă parte din Uniunea Economică Eurasiatică, alături...
Ultima oră
Pe aceeași temă