4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialChina și-a suspendat importurile din Coreea de Nord, conform sancțiunilor impuse de...

China și-a suspendat importurile din Coreea de Nord, conform sancțiunilor impuse de ONU. Ce impact vor avea asupra regimului de la Phenian

China, principalul partener economic al regimului de la Phenian, a anunţat luni că suspendă “în totalitate” importurile de fier, plumb, minereuri şi produse marine provenind din Coreea de Nord, în conformitate cu noile sancţiuni ONU, relatează agențiile internaționale de presă citate de Digi 24.

Astfel, începând de marţi, 15 august, ora 0, “toate importurile de cărbune, fier, miereu de fier, plumb, minereu de plumb şi de animale acvatice şi produse marine din Coreea de Nord vor fi interzise”, pentru a se realiza „punerea în aplicare a rezoluţiei ONU 2371”, a anunţat Ministerul Comerţului de la Beijing.

În anul 2016, China a fost destinația a peste 92 la sută din exporturile nord-coreene.


Șeful Statului Major interarme al SUA, generalul Joseph Dunford, a precizat, luni, că opțiunile militare pregătite de SUA împotriva Coreii de Nord vor fi aplicate pentru cazul în care sancțiunile economice și diplomatice împotriva acestei țări vor eșua.

China este însă și membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, iar în această calitate a aprobat, pe 6 august, o a şaptea rundă de sancţiuni economice internaţionale împotriva Coreei de Nord.

Sancțiunile sunt un răspuns la cea mai recentă lansare de rachete intercontinentale a regimului comunist de la Phenian. Sancțiunea aplicată de China va aduce Coreii de Nord pierderi estimate la un miliard de dolari pe an.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...
Ultima oră
Pe aceeași temă