China: Partidul Comunist utilizează orice mijloc ca să controleze presa

de Avram Eliza , 30 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 09:56, 30 ianuarie 2016
China: Partidul Comunist utilizează orice mijloc ca să controleze presa

Beijingul încearcă să controleze tot mai mult presa chineză, arată un raport al  Federaţiei Internaţionale a Ziariştilor (FIJ) care denunţă autocenzura, relatează AFP, conform Agerpres

'Libertatea presei în China, la Hong Kong şi în Macao s-a deteriorat şi mai mult în 2015, Partidul Comunist Chinez utilizând toate mijloacele avute la dispoziţie pentru a controla media', denunţă FIJ în raportul său privind libertatea presei în China. 

Publicarea acestui raport survine în contextul dispariţiei a cinci angajaţi ai unei edituri Mighty Current care ar fi fost deţinuţi de autorităţile chineze alimentează temeri la Hong Kong, unde se întăreşte sentimentul că Beijingul şi-ar înăspri controlul asupra fostei colonii britanice, retrocedată Chinei în 1997, dar care se bucură de un statut de autonomie. 

Potrivit FIJ, Partidul Comunist Chinez şi-ar utiliza 'bogăţia considerabilă' pentru a-şi consolida influenţa în regiune, înainte de alegerea şefului executivului, în 2017. În China continentală de asemenea situaţia ar urma să fie 'şi mai rea' în 2016, potrivit acestui raport prezentat la Clubul corespondenţilor străini din Hong Kong (FCC). FIJ acuză de asemenea autorităţile chineze că au deţinut şi hărţuit ziarişti şi că au făcut presiune în diverse moduri pentru a limita şi influenţa relatările media.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design