China: 24 de morţi într-o mină de cărbune ce a luat foc

de Alexandru Ion , 26 noiembrie 2014 - stire actualizata la ora 07:20, 26 noiembrie 2014
China: 24 de morţi într-o mină de cărbune ce a luat foc

Un număr de 24 de mineri au murit în urma unui incendiu care s-a produs într-o mină de cărbune din nord-estul Chinei, a anunţat agenţia oficială de presă Xinhua, scrie Mediafax.

Incendiul, care s-a produs într-o mină din provincia Liaoning, s-a soldat, totodată, cu 52 de răniţi, a anunţat China Nouă, care citează compania de stat ce administrează această mină, Fuxin Coal Corporation.

Agenţia nu a făcut precizări cu privire la originea incendiului.

Accidentele miniere sunt curente în China, ţară care este unul dintre cei mai mari consumatori mondiali de cărbune şi unde operatorii ocolesc deseori normele de securitate.

Anul trecut, China a înregistrat nu mai puţin de 589 de accidente legate de activităţi miniere, care s-au soldat cu 1.049 de morţi sau dispăruţi, potrivit cifrelor guvernamentale. Aceasta constituie totuşi o scădere, pentru că numărul accidentelor şi bilanţul sunt inferioare mediei de 24 la sută din 2012.

Autorităţile chineze se străduiesc să închidă minele mici, afectate cu precădere de accidente, pentru a consolida industria minieră naţională, mai scrie sursa citată.

Printre accidentele cele mai recente, 22 de persoane au murit în iunie într-o mină de cărbune situată în apropiere de oraşul Chongqing, în sud-vest, iar 20 de persoane au murit în aprilie într-o mină din provincia Yunnan, tot în sud-vest, care a fost inundată brusc.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design