7.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialCentru musulman din New York, atacat cu cocteiluri Molotov

Centru musulman din New York, atacat cu cocteiluri Molotov

Un centru religios musulman şi un magazin învecinat deţinut de musulmani, precum şi două locuinţe, au fost vizate duminică seara de dispozitive incendiare în acelaşi cartier din Queens, la New York, a anunţat luni poliţia, potrivit Mediafax.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din New York a precizat că uşa unui imobil al Fundaţiei Imam Al-Khoei a fost avariată de un cocteil Molotov.

Fundaţia, care afirmă că este cea mai mare organizaţie musulmană şiită din lume, afirmă pe site-ul său de Internet că două dispozitive incendiare au fost lansate asupra uşii sale, fără a provoca rănirea vreunei persoane.

Un magazin învecinat, deţinut potrivit unei surse apropiate anchetei de musulmani, a fost de asemenea vizat de un dispozitiv incendiar.

Un recipient umplut cu un lichid inflamabil de acelaşi tip a fost de asemenea lansat asupra unei locuinţe private, utilizată pentru ceremonii religioase hinduse.

Un alt incendiu a avariat grav o altă casă privată, ai cărei locuitori creştini au reuşit să scape, a precizat poliţia, care suspectează un incendiu criminal dar nu are dovezi privind legături cu celelalte incidente.

 

Cele mai citite

Mii de persoane cer demisia la Budapesta premierului Viktor Orban după un caz de corupție

Mii de persoane au manifestat marţi la Budapesta pentru a cere demisia premierului Viktor Orban, după difuzarea unei înregistrări audio care pretinde să dovedească...

Un judecător i-a impus restricții de comunicare lui Donald Trump

Judecătorul din procesul penal al lui Donald Trump la New York i-a impus marţi restricţii de comunicare, în special în ceea ce priveşte martorii,...

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale modifică legislația din domeniul asistenței sociale

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale anunță modificarea a șase acte normative din domeniul asistenței sociale. Schimbările au fost aprobate de deputați. Acestea vor aduce...
Ultima oră
Pe aceeași temă