Cele mai noi cercetări arată că riscul unor cutremure puternice în California e mai mare decât s-a crezut

de Rl online , 12 martie 2016 - stire actualizata la ora 21:37, 12 martie 2016

Riscul unor cutremure puternice în sudul Californiei este mai mare în comparaţie cu ce se ştia până acum, susţin oamenii de ştiinţă americani.

 

După cum arată ziarul The Guardian, citat de HotNews, cercetătorii au măsurat nivelul ameninţării, constatând că riscul este peste ce se ştia până în prezent. Astfel, este posibil ca două falii de mari dimensiuni din regiune, San Andreas şi San Jacinto, să fi alunecat deja, în acelaşi timp, în trecutul îndepărtat, producând un cutremur devastator. "Analiza vechilor cutremure este o metoda intr-adevar buna de a iti da seama ce sunt capabile sa faca faliile", spune Julian Lozos, profesor asistent de geofizica la California State University, Northridge, cel care a coordonat studiul. Astfel, este posibil ca şi în viitor cele două falii să aluncece concomitant, aşa cum şi în trecut a avut loc. Provocând un cutremur major. La ora actual, numai falia San Jacinto este activă.

 

Comentarii

  • mircea

    12 martie 2016 23:43

    Stiam ca falia este o ruptura in scoarta terestra,deci cum sa alunece doua falii ?Mi se pare o prostie ce scrieti voi aici.Mai uitati-va la ce-a scris profesorul american,si dupa aia bagati-ne si noua o informare corecta !!!

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design