21.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialCel puţin 77 de morţi şi 26 de răniţi în accidentul aviatic...

Cel puţin 77 de morţi şi 26 de răniţi în accidentul aviatic din Iran

Cel puţin 77 de persoane au murit, 26 au fost rănite şi una este dată dispărută, în accidentul unui avion al companiei naţionale Iran Air, produs duminică în apropiere de oraşul Orumiyeh, în nord-vestul Iranului, potrivit unui nou bilanţ al poliţiei anunţat luni, relatează Mediafax.

“Din nefericire, 77 dintre cetăţenii noştri au fost ucişi, 26 au fost răniţi şi spitalizaţi şi o persoană este dată dispărută”, a anunţat televiziunea de stat, citând un centru de informare al poliţiei.

Agenţia de presă Isna anunţat luni acelaţi bilanţ al victimelor, dar doi dispăruţi.

“Avionul avea 105 persoane aflate la bord, 94 de pasageri şi 11 membri ai echipajului. Potrivit ultimelor date, 77 de persoane au murit, 26 au fost rănite şi alte două sunt declarate dispărute”, a declarat şeful comitetului de criză al Ministerului Transporturilor, Ahmad Majidi, pentru agenţia Isna.

“Din cauza condiţiilor meteorologice, comandantul avionului nu a putut ateriza pe aeroportul din Orumiyeh, a vrut să revină dar din motive necunoscute s-a prăbuşit la aproximativ cinci kilometri de aeroport”, a declarat Majidi.

Accidentul s-a produs în jurul orei 19.45 (18.15 ora României), în provincia Azerbaidjanul de Vest, a anunţat duminică televiziunea.

Imaginile accidentului au fost difuzate de televiziune. Acestea înfăţişează avionul dezmembrat în mai multe fragmente, între care unele extrem de avariate.

Un oficial din cadrul Ministerului Transporturilor a declarat pentru televiziunea de stat că una dintre cutiile negre ale avionului a fost găsită.

Cele mai citite

Back home. Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu, înapoi la Masterchef, emisiune difuzată de PRO TV

Vuiește întregul internet! După scandalul de la Antena 1, când cei trei chefi au anunțat trustul cu câteva săptămâni înainte de începerea filmărilor că...

Probleme pe aeroportul din Dubai. Zbourile au fost deviate

Aeroportul Internațional din Dubai a deviat temporar zborurile la sosire marți, 16 aprilie 2024, până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice, au anunțat oficialii, adăugând că...

Armata israeliană l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah

Armata israeliană (IDF) a anunţat că l-a eliminat pe comandantul regiunii de coastă al Hezbollah în urma unui atac aerian efectuat marţi, relatează The...
Ultima oră
Pe aceeași temă