20.3 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialCel puțin 17 oameni, majoritatea polițiști, au fost uciși în Somalia într-un...

Cel puțin 17 oameni, majoritatea polițiști, au fost uciși în Somalia într-un atentat

Un atentat revendicat de grupul islamist Shabab s-a soldat, sâmbătă, cu cel puțin 17 morți în capitala Somaliei, Mogadishu, relatează Reuters citată de Agerpres.

Două vehicule-capcană au fost aruncate în aer la scurt timp unul după celălalt. Primul a forțat în viteză intrarea și a explodat în hotelul Nasa Hablod din nordul capitalei somaleze, la circa 600 de metri de palatul prezidențial. Militanți înarmați au pătruns apoi în hotel trăgând cu armele. După câteva minute, al doilea vehicul a fost detonat în apropiere, lângă fostul sediu al parlamentului.

Un agent de poliție a declarat că exploziile au ucis cel puțin 17 oameni, majoritatea polițiști, și că "schimbul de focuri este ca în iad".

Modul de acțiune — detonarea unei bombe, urmată de atac armat în interiorul clădirilor — este specific islamiștilor shabab, care au revendicat atentatul de sâmbătă. "Țintele noastre au fost miniștri și oficialități ale serviciilor de securitate care se aflau în hotel. Luptăm în interior", a afirmat Abdiasis Abu Musab, purtător de cuvânt al grupării.

Astfel de atacuri sunt frecvente la Mogadishu. Pe 14 octombrie a avut loc în capitală cel mai sângeros atentat din istoria Somaliei, cu ajutorul unui camion-capcană. Bilanțul a depășit 350 de morți, iar numărul răniților a fost de asemenea de ordinul sutelor.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...

Enigma doctorului Socrates

Un tânăr înalt, brunet și timid stă deoparte și examinează viața din jurul lui pentru a-i da un sens, așa cum îi îndruma Socrate...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă