10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSpecialCel puțin 10 oameni au murit, după ce un autocar a EXPLODAT...

Cel puțin 10 oameni au murit, după ce un autocar a EXPLODAT în Pakistan

Cel puțin zece persoane au murit, luni, iar alte 23 au fost rănite în explozia unei bombe care a vizat un autocar la Quetta, în provincia Belucistan (sud-vestul Pakistanului), au informat surse oficiale, potrivit Agerpres. 

“Pot confirma că cel puțin 10 persoane au fost ucise, iar alte 23 rănite în explozia unei bombe într-un autobuz”, a declarat ministrul de interne al provinciei, Akbar Hussain Durrani. Explozia a avut loc la căderea nopții, când persoanele care lucrează în Quetta se întorc acasă, la periferia orașului.

Un oficial cu rang înalt din cadrul poliției și un medic al unui spital au confirmat bilanțul.

Autocarul transporta muncitori, a precizat ministrul, fără să fie în măsură să ofere alte detalii legate de circumstanțele exploziei.

“Bănuim că cineva a ascuns o bombă în partea din spate a autobuzului, dar se poate și ca cineva să o fi avut asupra lui în interior”, a adăugat Akbar Hussain Durrani.

Potrivit medicului Noor Baluch, cele zece persoane moarte își pierduseră viața înainte să ajungă la spital. El a mai adăugat că 23 de răniți au fost internați în spital.

“Cinci dintre acești răniți se află în stare critică”, a mai afirmat medicul.

Provincia Belucistan, situată în sud-vestul Pakistanului și a cărei capitală este orașul Quetta, este frecvent scenă a violențelor comise de islamiști sau separatiști.

Cele mai citite

S-a întors iarna în România! Cod galben de ninsori însemnate cantitativ în zona montană din 14 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură, valabilă până mâine...

Blinken acuză Beijingul de genocid în provincia Xinjiang

Beijingul continuă să comită genocid împotriva uigurilor și a altor minorități din provincia sa Xinjiang, a arătat secretarul de stat american Antony Blinken într-un...

Robe, toci și eșarfe – accesoriile perfecte pentru a-ți completa ținuta de absolvire

Fie că ești în clasa a XII-a sau în ultimul an de facultate, absolvirea este un moment special. Este un moment unic care marchează...
Ultima oră
Pe aceeași temă