12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialCel mai mare muzeu din Rusia se pregăteşte de aniversare. 250 de...

Cel mai mare muzeu din Rusia se pregăteşte de aniversare. 250 de ani şi, în premieră, cadouri pentru vizitatori

Ermitajul, cel mai mare muzeu din Rusia situat pe malul Nevei, chiar în inima oraşului Sankt-Petersburg, se pregăteşte încă de pe acum de aniversarea celor 250 de ani de la înfiinţare.

Deşi până în decembrie 2014 mai este mult, autorităţile muzeului au luat-o mai din timp şi vor să organizeze ceva diferit pentru acest eveniment de anvergură. Până acum, pentru restaurarea şi extinderea muzeului s-au alocat aproximativ 16 miliarde de ruble.

Mihail Piotrovskii, directorul Muzeului Ermitaj a acordat un interviu postului de televiziune „Rusia-24″ în care detaliază etapele proiectului.

 „Aniversarea Ermitajului este cel mai important lucru acum, nu contează numai vârsta, ci şi frânturile de viaţă păstrate aici. Am pregătit un program special pentru „Marele Ermitaj”. Nu vom proceda ca celelalte muzee care adună capodoperele din întreaga lume şi le oferă vizitatorilor acces gratuit. De data aceasta iubitorii de artă vor pleca acasă cu daruri de la aniversarea celui mai mare muzeu din Federaţia Rusă. Cadourile vor fi cu siguranţă pe măsura aşteptărilor.”

„În primă fază, trebuie să finisăm restaurarea aripei de est a Statului-Major. Această aripă va deveni muzeul secolelor XIX-XXI, aici se vor muta impresioniştii şi post-impresioniştii în săli complet noi. Astfel, Ermitajul va ocupa şi Piaţa Palatului unde după restaurare va fi găzduit Muzeul Gărzilor”, a declarat Mihail Piotrovskii.

Conform planului lui Mihail Piotrovskii, întreaga zonă se va transforma într-un oraş adevărat al artei. Pentru ca Piaţa Palatului să fie mai vie ca niciodată se vor deschide mai multe pasaje noi. Acestea vor traversa Statul-Major având legături directe cu clădirea Micului Ermitaj şi a Vechiului Ermitaj. De altfel, coridoarele din sticlă le vor permite vizitatorilor să cuprindă dintr-un singur tur farmecul exponatelor.

După cum a menţionat directorul muzeului, valoarea urbană a Ermitajului creşte semnificativ, muzeul a devenit principala atracţie turistică din Rusia. Complexul Ermitaj face parte, alături de Teatrul Balşoi şi Biblioteca Lenin, din principalele obiective puse sub protecţia UNESCO în Rusia.

Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă