12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCe mesaj a primit Hillary Clinton de la pastorul său, după ce...

Ce mesaj a primit Hillary Clinton de la pastorul său, după ce a pierdut alegerile prezidențiale

După ce a pierdut alegerile prezidențiale din 2016, democrata Hillary Clinton a primit un email de la pastorul său, reverendul Bill Shillady, scrie CNN.

„Ziua de duminică vine,

Este vineri, dar ziua de duminică va veni. Nu este mesajul pe care aveam de gând să îl scriu și nici predica pe care îți dorești să o auzi în această zi. În timp ce Vinerea Mare este, poate, cea mai desăvârșită reprezentare a zilelor de vineri pe care le avem, în viață va mai veni de multe ori acastă zi. Pentru discipolii lui Hristos din primul secol, Vinerea Mare a reprezentat ziua în care totul s-a destrămat. Totul a fost pierdut. Momentul în care a fost executat un bărbat care susținea că este fiul lui Dumnezeu, Mesia care trebuia să schimbe totul.

Chiar dacă Iisus le-a spus adepților săi, trei zile mai târziu, că tempul va fi reconstruit, ei nu au știut ce se va întâmpla duminică. Ei au trădat, au negat, au plâns, au fugit și s-a ascuns. Au făcut aproae orice, mai puțin să se simtă bine în acea zi de vineri.

Pentru noi, ziua de vineri este cea în care medicul te anunță că a recidivat cancerul. Este ziua care aduce vestea că ți-ai pierdut jobul. Este ziua trădării unui prieten, cea în care pierzi pe cineva drag. Vinerea este ziua în care totul se destramă și orice speranță se năruie. Cu toții am trecut printr-o astfel de zi. Dar, așa cum se spune, vine și ziua de duminică. Astăzi, te afli într-o astfel de situație. Vinerea ta reprezintă ceea ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și înfrângerea de aseară. Dar va veni și ziua de duminică!

Iisus a luat asupra sa povara de a se sacrfica pentru păcatele tuturor. A fost credința sa în Tatăl din ceruri care i-a dat pacea de a se lăsa înfrânt într-o zi de vineri. În timp ce părea că moartea a câștigat, Iisus știa mai bine cum stă situația. Când a spus <<Totul s-a sfârșit>>, nu voia să sugereze că a cedat, ci că o nouă zi va veni.

Ziua de vineri e pe sfârșite și va veni duminică. Moartea va fi alungată, speranța va renaște. Dar mai întâi, trebuie să rezistăm întunecimii și deznădejdiei. Știi că una dintre replicile mele favorite este că <<Dumnezeu nu închide o ușă fără să deschidă o alta, dar între ele te poate aștepta iadul>>. Soră Hillary, tu, națiunea noastră, lumea noastră se află într-o Vineri neagră. Speranța noastră este că va veni și duminică, deși ne-am putea confrunta cu iadul pentru o perioadă”.

Democrata Hillary Clinton a fost înfrântă, în luna noiembrie, de contracandidatul său republican, Donald Trump.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...
Ultima oră
Pe aceeași temă