Ce judecător român va candida pentru Tribunalul UE

de Mihai Diac , 24 februarie 2016 - stire actualizata la ora 17:06, 24 februarie 2016
Ce judecător român va candida pentru Tribunalul UE

Judecătoarea Octavia Spineanu-Matei a fost nominalizată de Guvern pentru a candida la funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, a anunţat, miercuri, Biroul de presă al Executivului. 

Propunerile de rezervă pentru această funcție sunt Norel Rosner şi Laura Ivanovici. 

"Printr-un memorandum adoptat astăzi, Executivul a aprobat nominalizările Comisiei de selecţie conduse de ministrul Justiţiei, Raluca Alexandra Prună", precizează comunicatul Guvernului. 

Propunerea României va fi transmisă până pe 29 februarie, având în vedere că mandatul actualului judecător român la Tribunalul Uniunii Europene, Andrei Popescu, expiră la 31 august. 

Potrivit art. 254 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene (TFUE), judecătorii Tribunalului sunt numiţi de comun acord de guvernele statelor membre, pentru o perioadă de şase ani. Persoanele numite sunt alese de fiecare stat membru dintre personalităţi care oferă garanţii depline de independenţă şi care au capacitatea necesară pentru exercitarea unor înalte funcţii jurisdicţionale. 

Pe 19 februarie, Octavia Spineanu-Matei, directorul Institutului Naţional al Magistraturii, a fost nominalizată pentru funcţia de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, conform unei informări publicate pe site-ul Ministerului Justiţiei.

Octavia Spineanu-Matei este și judecator în cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție - Secția civilă și de proprietate intelectuală.

Nominalizarea a fost făcută de o Comisie de selecţie, în urma punctajelor obţinute de candidaţi la proba interviului. După depunerea dosarelor, au fost acceptaţi zece candidaţi. 

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design