Care este prima ţară din UE care respinge declaraţia de independenţă a Cataloniei

de Iulia Iancu , 11 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 12:20, 11 octombrie 2017
Care este prima ţară din UE care respinge declaraţia de independenţă a Cataloniei

Italia este prima țară europeană care nu recunoaşte independenţa proclamată unilateral de regiunea Catalonia şi consideră că integritatea teritorială a Spaniei trebuie păstrată, a declarat marţi ministrul italian de Externe, Angelino Alfano, relatează site-ul agenţiei Tass, potrivit Mediafax.

"În ultimele săptămâni, am invitat în mod repetat guvernul catalan să se implice într-un dialog constructiv cu Madridul, în conformitate cu principiul menţinerii unităţii statului şi cu respectarea principiilor autonomiei, aşa cum prevede Constituţia spaniolă. Italia consideră că declaraţia unilaterală de independenţă şi escaladarea violenţelor sunt inadmisibile. Credem că guvernul spaniol va putea să menţină legea şi ordinea, cu respectarea drepturilor cetăţenilor", a transmis Alfano.

Carles Puigdemont, şeful executivului Cataloniei, a semnat, marţi seara, alături de alţi lideri regionali, o declaraţie de independenţă faţă de Spania, însă acest act nu va intra în vigoare pentru a permite desfăşurarea unor negocieri cu guvernul de la Madrid.

Regiunea Catalonia a organizat la 1 octombrie un referendum pe tema independenţei, considerat neconstituţional de guvernul Spaniei şi de Uniunea Europeană. 90% dintre catalani s-au pronunţat în favoarea independenţei faţă de Spania, după numărarea a peste 2,2 milioane de voturi.

Comentarii

 • Catalonia si mandra Polonie

  11 octombrie 2017 23:46

  httpevz.ropolonia-singura-baricade.htmlPână i marinarii au simit nevoia de a-i opri navele pentru a asculta la radio ceea ce apoi a devenit o adevărată împărtăanie oficiată de monseniorul Marek Jedraszewski, arhiepiscop de Cracovia, cel care a invitat la rugăciunea pentru alte naiuni europene, ca acestea să îneleagă că e necesară întoarcerea la rădăcinile cretine până când Europa va rămâne de-a pururi Europa.E posibil ca o rugăciune de aceste dimensiuni să provoace o cenzură indirectă din partea mass-media europene?

  raspunde comentariului
  • Adevaratul Chistoaca care a invins

   12 octombrie 2017 17:04

   Cre.Cres-tine.creee-stiiiiinneee.cre.cres-tine.crestine!

   raspunde comentariului
 • Rasputin

  11 octombrie 2017 16:39

  No a 2 o sa fie Romania ca latinii la latini trage.De fapt Romania nici Kosovo nu recunoaste si nici Crimeea.

  raspunde comentariului
 • un roman

  11 octombrie 2017 13:30

  As Catalonia Plans Independence from Spain, Julian Assange Advises Organizers on Secure Messaging Democracy Now! FREE JULIAN ASSANGE

  raspunde comentariului
 • UE

  11 octombrie 2017 12:39

  Iar Franța prima care ar saluta.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design