19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialCandidatul dreptei din Franța declară că nu va mai accepta refugiați dacă...

Candidatul dreptei din Franța declară că nu va mai accepta refugiați dacă ajunge președinte

Candidatul dreptei franceze în alegerile prezidențiale, Francois Fillon, va refuza în caz de victorie ca Franța să preia un număr mai mare de refugiați decât în prezent, în pofida apelurilor la solidaritate din partea Germaniei, a avertizat unul dintre consilierii săi apropiați, Bruno Le Maire, informează sâmbătă AFP, citată de Agerpres.

"Dacă va fi președinte, Fillon nu va accepta mai mulți refugiați decât în proporțiile actuale, deoarece Franța nu este politic și economic în măsură să o facă", a declarat Le Maire, însărcinat cu afaceri europene și internaționale în echipa de campanie a candidatului, într-un interviu pentru cotidianul german Bild.

Întrebat dacă Franța ar putea face un efort în acest domeniu în direcția Germaniei, care dorește mai multă solidaritate din partea partenerilor săi europeni, Le Maire a răspuns: "În niciun caz".

În timpul primelor 11 luni ale anului 2016, Franța a înregistrat aproape 78.000 de cereri de azil, în creștere cu 10% în raport cu aceeași perioadă a anului precedent.

În total, în anul 2016 Germania a primit 280.000 de solicitanți de azil noi, după un record înregistrat de 890.000 în 2015, când cancelarul federal a deschis frontierele țării în fața migranților, dintre care mulți fugeau de războiul din Siria.

Fillon, în prezent favorit în sondaje pentru a-i succeda la primăvară lui Francois Hollande în calitate de șef al statului, urmează să se deplaseze în 23 ianuarie la Berlin, pentru o întrevedere cu Angela Merkel. Bruno Le Maire a fost în ultimele zile la Berlin pentru a pregăti această vizită.

Un alt candidat la președinția Franței, Emmanuel Macron, a salutat politica pentru primire de refugiați a Angelei Merkel, cu ocazia unei vizite efectuate marți la Berlin, felicitând-o pentru că a "salvat valorile europene comune, luând în grijă refugiați în suferință".

Cele mai citite

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă