Canada şi Mexicul vor respinge propunerile SUA pentru modificarea tratatului NAFTA, pe care Trump îl consideră un dezastru

de Mihai Diac , 17 octombrie 2017 - stire actualizata la ora 23:00, 17 octombrie 2017
Foto: Arhivă

Reprezentanţii Canadei şi Mexicului vor respinge propunerile preşedintelui Statelor Unite, Donald Trump, de modificare a Acordului nord-american de liber-schimb (NAFTA), afirmă surse oficiale citate de NBC, Axios.com şi Bloomberg, preluate de Mediafax.

Reprezentantul SUA pentru Relaţii comerciale, Robert Lighthizer, se va întâlni marţi seară, la Washington, cu ministrul mexican al Economiei, Ildefonso Guajardo, şi cu ministrul de Externe al Canadei, Chrystia Freeland.

Întrevederea este parte a negocierilor convocate de Donald Trump pentru modificarea Acordului nord-american de liber-schimb (NAFTA). Preşedintele SUA a denunţat în mod repetat Tratatul şi vrea modificarea documentului pentru apărarea în mod mai eficient a intereselor comerciale americane, în ceea ce criticii consideră a fi o abordare protecţionistă.

Trei oficiali citaţi de postul NBC, de site-ul Axios.com şi de agenţia Bloomberg au declarat că reprezentanţii Mexicului şi Canadei vor "respinge ferm" propunerile Statelor Unite privind renegocierea NAFTA. Cu toate acestea, cele două ţări nu intenţionează să se retragă definitiv de la negocieri.

Guvernele din Mexic şi Canada au respins în mod repetat solicitările Statelor Unite privind modificarea cotelor stabilite la produse lactate şi autovehicule. De asemenea, cele două ţări nu sunt de acord cu schimbarea procedurilor de organizare a licitaţiilor pentru alocarea de contracte instituţiilor.

Preşedintele Donald Trump a catalogat NAFTA drept un "dezastru" şi a ameninţat cu retragerea Statelor Unite din Tratat.

Comentarii

 • Joaquin Murieta

  19 octombrie 2017 20:05

  Diavolul blond rasist si nazist Trump vrea sa ucida toti Canadienii si Mexicanii numiti de el "inferiori" de "rasa Latina". Trump este noul Hitler si Mexicanii si Canadienii stiu bine asta.

  raspunde comentariului
 • Coloniile sa taca

  18 octombrie 2017 1:24

  tratatele astea sunt facatura Hillary-Obama inainte de pensie, numai prostii corporatiste ca sa tina alte continente in lanturi sa le bage pe gat toate porcariile modificate genetic si monopol global pe cretinism. TRUMP stie capitalism curat si nu neo-marxist inventat dupa caderea comunismului si falimentul capitalist provocat in 2008. El va incepe o noua era prin curatarea porcariei incepute de Bush cu sept.11.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design