10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBuffett laudă performanţele afacerilor sale în 2011, care se reflectă pozitiv asupra...

Buffett laudă performanţele afacerilor sale în 2011, care se reflectă pozitiv asupra economiei SUA

Conglomeratul Berkshire Hathaway a înregistrat anul trecut profituri record la majoritatea diviziilor, de la furnizarea de energie eletrică şi transporturi feroviare la magazine de mobilă şi dulciuri, reflectând parcă revenirea economiei SUA, reiese din scrisoarea anuală a lui Warren Buffett, potrivit Mediafax.

Influentul investitor subliniază că piaţa rezidenţială americană este încă în criză, însă se arată foarte optimism în privinţa celorlalte afaceri pe care le patronează, transmite Reuters.

“Deşi operaţiunile din domeniul rezidenţial sunt încă la urgenţă, celalalte afaceri au ieşit din spital perfect sănătoase”, arată Buffett în scrisoarea anuală adresată acţionarilor Berkshire Hathaway, urmărită atent de investitori din întreaga lume.

Cele mai mari cinci divizii ale Berkshire din afara sectorului asigurărilor, toate cu prezenţă în industrie, au înregistrat în 2011 profituri record totalizând peste 10 miliarde de dolari, iar rezultatele din 2012 vor fi şi mai bune, spune Buffett.

În acest context, Berkshire şi-a depăşit anul trecut recordurile privind cheltuielile de capital şi intenţionează să repete această performanţă în 2012, majoritatea investiţiilor vizând economia SUA, deşi compania are afaceri în întreaga lume, reiese din scrisoare.

“Circa 95% dintre aceste investiţii au fost realizate în SUA, ceea ce i-ar putae surprinde pe cei care cred că ţara noastră duce lipsă de oportunităţi. Salutăm proiectele din străinătate, dar anticipăm că cea mai mare parte a mutărilor viitoare ale Berkshire va viza America”, notează emblematicul om de afaceri.

Astfel de aprecieri venind din partea unuia dintre cei mai de succes oameni de afaceri capătă greutate în această perioadă dificilă pentu economia SUA, datorită renumelui, credibilităţii şi influenţei de care se bucură Buffett atât în rândul politicienilor şi oficialilor de la Washington, cât şi în faţa opiniei publice.

Cele mai citite

Incident tragic la un Zoo din Kansas: o femelă de struț a murit după ce a înghițit cheile furate de la un angajat

Karen, o femelă de struț de 5 ani de la Grădina Zoologică Topeka din Kansas, a murit după ce a scăpat din țarcul ei,...

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă