10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialO mașină a intrat în pietoni, în renumita zonă newyorkeză, Times Square....

O mașină a intrat în pietoni, în renumita zonă newyorkeză, Times Square. Șoferul a fost arestat. El mai fusese reținut pentru că a condus sub influența alcoolului. 22 de persoane au fost rănite, iar o tânără de 18 ani a murit. Nu există indicii că ar fi vorba despre un atac terorist | FOTO + VIDEO

O mașină a intrat, joi, în pietonii adunați în Times Square din New York, informează Reuters. Agențiile de presă internaționale precizează că șoferul autoturismului ar fi fost arestat.


UPDATE 23.20: Patru răniţi sunt în stare critică, iar trei sunt în stare gravă, a precizat primarul New York-ului, Bill de Blasio.


Citește și: FOTO + VIDEO: Bărbatul care a intrat cu mașina în pietonii din Times Square, cauzând moartea unei persoane și rănirea altor 22, este un fost militar. El are cazier judiciar pentru că a condus sub influența alcoolului

Bărbatul care a intrat, joi, cu mașina în pietonii care se aflau în zona Times Square din New York, cauzând moartea unei persoane și rănirea altor 22, este un fost militar din cadrul Marinei americane. Richard Rojas, în vârstă de 26 de ani, are un cazier judiciar pentru că a condus sub influența alcoolului.


21.45: Bilanțul răniților a ajuns la 22, potrivit Reuters.

21.40: Şoferul maşinii este un fost militar din cadrul Marinei americane (US Navy) care are cazier judiciar pentru conducere în stare de ebrietate, a anunţat primarul Bill de Blasio, potrivit AFP.

 

 

21.04: Potrivit unor surse citate de Reuters, victima ar fi o tânără de 18 ani.

Primarul New York-ului, Bill de Blaiso, a spus presei că nu sunt indicii că ar fi un act de terororism și că bărbatul reținut a mai fost arestat de două ori, pentru că a condus sub influența alcoolului. Este vorba despre Richard Rojas, un tânăr de 26 de ani din New York.

20.20: Potrivit unor oficiali din poliție și ai pompierilor, citați de CNN, numărul răniților a crescut la 19.

Șoferul se află în custodia poliției din New York și a mai fost reținut pentru că a condus sub influența alcoolului.  Astfel, incidentul este considerat un accident, a spus o sursă din poliție.

19.53: NIPD precizează, pe Twitter, că 12 persoane au fost rănite, iar o alta a murit.

19.47: NIPD precizează că evenimentul este tratat ca „un incident” și că primele informații nu arată că ar fi vorba despre un atac terorist.

19.40: Cel puțin 13 persoane au fost rănite, ele primind îngrijri medicale a precizat Poliția din New York, pe Twitter, potrivit Fox News.

Șoferul este un tânăr de 26 de ani din New York. Potrivit primelor teste, el ar fi fost sub influența unor substanțe interzise.

 

Potrivit BBC News, guvernatorul New Yorkului, Andrew Cuomo, și primarul Bill de Blaiso s-ar îndrepta spre locul incidentului. Secretarul de presă al Casei Albse, Sean Spicer, a precizat că președintele Donald Trump a fost informat cu privire la incident.

 

 


Potrivit postului CBS, citat de Reuters, vehiculul care a lovit pietonii, în zona Times Square din New York, în apropierea străzilor 42 şi 43, era un Sedan roșu. 

 

Potrivit agenției Reuters, o persoană ar fi murit și cel puțin 10 ar fi fost rănite, după ce o mașină a venit cu viteză pe o stradă din zonă și a intrat în mulțimea adunată în renumita zonă din New York.

Pentru moment, autoritățile tratează cazul ca pe un accident. Purtătoarea de cuvânt a poliției a precizat, pentru New York Times, că nu deține, pentru moment, informații.

 Zona a fost izolată de agenţi de poliţie

Incidente cu mașini care au intrat în mulțime

În anii 2016 și 2017, au avut loc, la nivel global, mai multe incndente în care pietonii au fost răniți sau uciși de mașini care au intrat în mulțime.

7 aprilie 2017 — Rakhmat Akilov, un etnic tadjik care în perioada șederii sale în Suedia a ajuns sub influența unei celule tadjice a grupării Statul Islamic, a intrat cu un camion în mulțimea de pe o stradă comercială din centrul orașului Stockholm. Cinci persoane au murit și 15 au fost rănite.

22 martie 2017 — Khalid Masood a intrat cu autoturismul în pietonii de pe podul Westminster din Londra. După ce a reușit să înjunghie un polițist, a încercat să intre în clădirea Parlamentului, înainte de a fi împușcat mortal de forțele de securitate. Polițistul înjunghiat a decedat în urma rănilor suferite. În total, au murit cinci oameni și au fost răniți peste 50. Printre cei decedați, se numără o româncă, grav rănită în ziua atacului și decedată la 7 aprilie. Un alt cetățean român a fost rănit.

8 ianuarie 2017 — un camion a intrat într-un grup de soldați israelieni în zona Armon Hanatziv în Ierusalimul vechi, una dintre locațiile intens circulate. Au murit patru persoane, 15 fiind rănite. Poliția a anunțat că nu a fost vorba despre un accident.

19 decembrie 2016 — un camion a intrat într-un târg de Crăciun din centrul Berlinului, făcând 12 morți și 56 de răniți. Autorul, Anis Amri, a fost ucis prin împușcare de poliția italiană, la Milano, patru zile mai târziu.

14 iulie 2016 — Mohamed Lahouaiej Bouhlel, aflat la volanul unui camion, a comis un carnagiu la Nisa, pe Promenade des Anglais, în plină desfășurare a festivităților de Ziua Națională a Franței. Au fost ucise 86 de persoane și rănite 434 de persoane. Printre cei decedați s-a numărat un român, alți 4 conaționali fiind răniți.

 

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă