6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialBoris Johnson, despre conflictul israeliano-palestinian: Politica guvernului britanic este absolut neschimbată. Rămânem...

Boris Johnson, despre conflictul israeliano-palestinian: Politica guvernului britanic este absolut neschimbată. Rămânem atașați unei soluții cu două state

Șeful diplomației britanice, Boris Johnson, a declarat, în timpul unei vizite în Orientul Mijlociu, că Executivuk din care face parte va rămâne atașat unei soluții a două state pentru rezolvarea conflictului israeliano-palestinian, potrivit Agerpres.

Această vizită survine în contextul în care instalarea lui Donald Trump la Casa Albă a aruncat în incertitudine eforturile internaționale pentru rezolvarea acestui conflict vechi de decenii.

“Politica guvernului britanic este absolut neschimbată. Rămânem atașați unei soluții cu două state, acestei viziuni, pentru rezolvarea acestui conflict. Cred cu adevărat că este posibil. Există o voință de a aborda aceste lucruri cu o privire nouă, iar aceasta va necesita leadership de la cele două părți, dar și viziune și curaj”, a declarat Johnson presei la Ramallah după ce s-a întâlnit cu ministrul palestinian al afacerilor externe, Riyad al-Malki.

Boris Johnson urmează să mai aibă întâlniri cu președintele palestinian Mahmoud Abbas la Ramallah și premierul israelian Benjamin Netanyahu la Ierusalim în cursul primei sale vizite de lucru de la preluarea funcției în iulie.

La Ramallah, politicianul britanic a criticat construcția de colonii israeliene și s-a pronunțat împotriva violențelor comise de palestinieni.

“Este evident necesar pentru poporul israelian să se simtă în securitate fără a se teme de terorism și violență”, a declarat el, atrăgând în același timp atenția asupra “ritmului accelerat al construcției de colonii”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă