10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialBilanțul tragic al inundațiilor și alunecărilor de teren din Sierra Leone a...

Bilanțul tragic al inundațiilor și alunecărilor de teren din Sierra Leone a ajuns la 499 de morți

Corpurile a 499 de persoane care și-au pierdut viața în urma inundațiilor și alunecărilor de teren produse la 14 august în Sierra Leone au fost recuperate, potrivit relatărilor de duminică ale presei locale, informează Xinhua citată de Agerpres.

Printre victime se numără 162 de bărbați, 163 de femei, 70 de băieți și 86 de fete, și încă alte 18 corpuri, informează ziarul local Awoko.

Versantul unui deal s-a prăbușit din cauza ploilor abundente în prima parte a zilei de 14 august, ucigând locuitori și distrugând case, la periferia orașului Freetown, capitala statului Sierra Leone, lăsând 2.000 de persoane fără locuință.

Ernest Bai Koroma, președintele statului Sierra Leone, a decretat șapte zile de doliu național.


În cursul după-amiezii, bilanțul s-a ridicat la 312 morți, potrivit informațiilor furnizate pentru AFP de Patrick Massaquoi, purtătorul de cuvânt al Crucii Roșii. Numărul victimelor ar putea crește în orele următoare, a explicat acesta, pe măsură ce echipele de salvare pătrund în cartierele ale căror case au fost luate de valurile de nămol.

Ajutoare umanitare au sosit din țări precum China și Ghana.

Potrivit ambasadei chineze din Sierra Leone, guvernul chinez a decis să acorde un ajutor guvernamental de un milion de dolari guvernului din Sierra Leone.

Guvernul statului Ghana a contribuit cu ajutoare în valoare de un milion de dolari destinate victimelor incendiului și alunecărilor de teren din Sierra Leone.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

PSD va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

PSD va valida candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei în forurile statutare, conform declarațiilor liderului partidului, premierul Marcel Ciolacu, făcute marți. Ciolacu și Firea...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă