27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialBarack Obama dă asigurări că Statele Unite îşi vor reveni din criza...

Barack Obama dă asigurări că Statele Unite îşi vor reveni din criza economică

Preşedintele SUA, Barack Obama, a dat asigurări vineri că economia americană îşi va reveni din criză, pe fondul temerilor privind o nouă intrare în recesiune, informează AFP, potrivit Mediafax.

“Doresc ca americanii şi partenerii noştri din întreaga lume să ştie acest lucru: vom ieşi din criză, lucrurile se vor îmbunătăţi”, a spus Obama, în momentul în care pieţele financiare sunt preocupate din cauza perspectivelor economiei globale.

Barack Obama a subliniat că, în pofida unui “an tumultos”, economia a reuşit să creeze locuri de muncă în sectorul privat 17 luni la rând. Totuşi, liderul de la Casa Albă a avertizat că ritmul actual de creştere nu este suficient pentru a compensa pierderea a opt milioane de locuri de muncă provocată de recesiune.

“Trebuie să creăm un ciclu autosuficient, în care lumea să poată cheltui şi economia să poată face angajări, pe fondul creşterii economice”, adaugă Obama, într-un discurs rostit la centrul Navy Yard din Washington, în faţa veteranilor militari.

“Preocuparea mea actuală, întreaga mea atenţie se concentrează pe angajarea celor rămaşi fără locuri de muncă, creşterea salariilor, reconstruirea sentimentului de siguranţă al clasei mijlocii”, a subliniat preşedintele SUA.

Înfiinţarea de locuri de muncă în Statele Unite s-a accelerat peste aşteptări în iulie, iar şomajul a scăzut de la 9,2% la 9,1%, ca urmare a angajărilor din sectorul privat, evoluţie care ar putea calma temerile privind intrarea economiei într-o nouă recesiune. Numărul de locuri de muncă din Statele Unite a crescut cu 117.000 în iulie, potrivit Departamentului Muncii, peste aşteptările de 85.000 ale pieţelor financiare. Rata şomajului a coborât la 9,1%, de la 9,2% în iunie, însă această evoluţie s-a datorat mai ales ieşirii unui număr mai mare de persoane de pe piaţa muncii.

 

Cele mai citite

TOP 5 abilităţi esenţiale care te vor propulsa în carieră

Indiferent de traseul pe care-l alegi în carieră, vei avea nevoie de mai mult decât cunoştinţe specifice pentru a avansa. Soft skills sau abilităţile...

Klaus Iohannis a promulgat actul normativ care modifică Legea privind înfiinţarea ANL

Legea promulgată de către şeful statului are ca obiect de reglementare modificarea art. 3 din Legea 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe. De asemenea,...

Armata israeliană: victimele atacului de la consulatul iranian din Damasc erau teroriști angajați împotriva Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a afirmat luni că victimele atacului care a vizat consulatul iranian la Damasc pe 1 aprilie erau "terorişti"...
Ultima oră
Pe aceeași temă