12 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialAvalanșă în Alpii austrieci. Trei persoane au murit, a patra este dispărută

Avalanșă în Alpii austrieci. Trei persoane au murit, a patra este dispărută

Trei schiori și-au pierdut viața miercuri într-o avalanșă care s-a produs în Munții Alpi, în zona Tirolului austriac, informează AFP citată de Agerpres.

16 oameni au murit din cauza avalanșelor, de la începutul anului, în această regiune.

Victimele făceau parte dintr-un grup de opt schiori care practicau acest sport în afara pârtiei într-o zonă considerată periculoasă din ghețarul Tux, în apropiere de Innsbruck. Victimele sunt, conform primelor informații, cetățeni elvețieni.

Patru schiori au reușit să iasă prin propriile forțe de sub stratul de zăpadă.

Avalanșa, care s-a declanșat pe o porțiune de 700 de metri în apropiere de vârful Jochgrubenkopf (2.453 de metri), este cea care a făcut cel mai mare de victime de la începutul anului în masivul alpin austriac.

Riscul de avalanșă este de între 1 și 2 (slabă intensitate) miercuri în Tirolul austriac, dar poate fi mai ridicat la nivel local, avertizaseră serviciile de urgență.

Avalanșele s-au soldat cu 16 morți în Austria de la 1 ianuarie, în condițiile în care în sezonul precedent 2015/16 numărul persoanelor decedate a fost de 17, iar cu un an urmă numărul victimelor a fost de 27.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

UTA lui Mircea Rednic a „topit” Oțelul, la Arad

UTA Arad s-a impus cu scorul de 3-1 în fața formației Oţelul Galaţi, pe teren propriu, în etapa a șasea a play-out-ului Ligii 1. Toate...

NAMI Beach Club & More – o experiență exclusivă de vară, oferită de Radisson Blu Hotel Bucharest, în inima orașului – se va deschide...

Legendara piscină de la Radisson Blu Hotel Bucharest devine NAMI Beach Club & More, o nouă destinație de vară, care urmează să își deschidă...

DARURI PENTRU COPII DIN PARTEA ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

În apropierea  sărbătorilor pascale, copiii îngrijiți în cadrul Centrului de zi ”Arlechino” și cei din Centrul de zi pentru copii cu dizabilități, ambele din...
Ultima oră
Pe aceeași temă