15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAutorul atacului cu drujba din Elveția a fost arestat

Autorul atacului cu drujba din Elveția a fost arestat

Bărbatul care a atacat cu o drujbă mai multe persoane, în localitatea elvețiană Schaffhausen, a fost reținut de polițiști, potrivit agențiilor Reuters și DPA, informează Agerpres.

Poliția din cantonul Zurich a precizat, într-o declarație, că suspectul a fost arestat la Thalwil, un oraș situat la circa 60 de kilometri de locul atacului. Miercuri la prânz, poliția elvețiană va furniza mai multe detalii despre acest caz.

Anterior, presa elvețiană a relatat că suspectul se numește Franz Wrousis, un bărbat cu antecedente penale. El nu avea un domiciliu fix declarat.

Compania de asigurări elvețiană CSS, al cărei birou din Schaffhausen a fost atacat luni, a precizat că suspectul era un client de-al său. Înarmat cu o drujbă, Wrousis a rănit grav un angajat al CSS și a provocat mai multe răni ușoare altuia.

Marți, poliția a difuzat două noi fotografii cu Franz Wrousis, făcute înainte ca el să pătrundă în clădirea CSS. El era îmbrăcat cu un hanorac verde și pantaloni negri. În mâna dreaptă avea o geantă neagră care probabil ascundea drujba și purta un rucsac în spate și o sacoșă albă pe umărul stâng. Bărbatul ar fi fost condamnat de două ori, în 2014 și 2016, pentru încălcarea regimului armelor, agresorul era considerat de poliție ca „un bărbat periculos și agresiv".



 

Cele mai citite

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...

Pensiile în luna mai. S-a hotărât dacă vor fi plătite în avans

Guvernul României a decis să aprobe în avans plata pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale pentru luna mai 2024, conform informațiilor...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...
Ultima oră
Pe aceeași temă