9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialDoi marinari au murit după ce o navă sub pavilion panamez a...

Doi marinari au murit după ce o navă sub pavilion panamez a naufragiat în Marea Neagră

UPDATE 17,15: Cel puțin doi marinari s-au înecat, miercuri, în urma naufragiului în Marea Neagră al unei nave cargou cu echipaj format din marinari ruși, ucraineni și georgieni, a anunțat Ministerul pentru Situații de Urgență al Rusiei.

"Echipele de salvare au găsit corpurile a doi membri ai echipajului", a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a filialei ministerului în Crimeea, Elizaveta Miroșnitcenko.

Aceasta a precizat că operațiunea de salvare continuă.


O navă cargo, care naviga sub pavilion panamez, având la bord 12 marinari de naționalitate rusă, ucraineană și georgiană, a naufragiat miercuri în Marea Neagră, potrivit Ministerului pentru Situații de Urgență de la Moscova, citat de AFP.

O persoană a fost găsită de echipele de intervenție, alte patru fiind localizate și sunt pe cale să fie aduse în barca de salvare, a declarat agenției de presă RIA Novosti un înalt responsabil al filialei din Crimeea a ministerului, Vladimir Ivanov, care nu a spus nimic despre soarta celorlalți marinari.

"Marinarul scos din apă se află într-o stare gravă, el suferind de hipotermie puternică. Temperatura apei este în zonă de 7-8 grade", a spus Ivanov, citat de RIA Novosti, indicând că naufragiul s-a produs în zona strâmtorii Kerci.

La bordul cargoului "Gheroi Arsenala" se aflau "opt ruși, trei ucraineni și un georgian", a precizat acesta.

RIA Novosti informează că erau de fapt "doi ruși, nouă ucraineni și un georgian".

Nava, care a părăsit portul Azov, în sudul Rusiei, se îndrepta cu o încărcătură de cereale spre Turcia.

Operațiunile de salvare sunt complicate din cauza condițiilor meteorologice dificile — valuri înalte și rafale de vânt, care ajung la 20 de metri pe secundă.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă