10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAutoritățile filipineze: Atacul de la Manila nu are legătură cu ISIS

Autoritățile filipineze: Atacul de la Manila nu are legătură cu ISIS

Bărbatul înarmat care a atacat vineri un complex de cazinouri în capitala Filipinelor, Manila, ucigând 37 de oameni, a fost identificat. Autoritățile resping, însă, revendicarea atacului de către ISIS.

Martori și investigatori l-au descris pe suspectul care a comis atacul asupra Resorts World Manila ca fiind un bărbat înalt, de tip caucazian (alb), vorbind engleza și având conformația unui soldat.

"Poate că ei (membrii grupării SI) au revendicat atentatul, însă potrivit evidențelor noastre el nu a fost comis de un membru al grupării", a subliniat purtătorul de cuvânt al Președinției, Ernesto Abella, într-un comunicat dat publicității la Radioul public. "Nu este adevărat că incidentul a fost un act terorist", a adăugat el, potrivit Agerpres.

Statul Islamic (SI) a revendicat vineri responsabilitatea pentru atacul ce a avut loc în complexul de cazinouri din Manila. ''Combatanți ai Statului Islamic au întreprins atacul din Manila, în Filipine, ieri'', a susținut Amaq într-un comunicat pe rețelele sociale, părând să confirme o informație a centrului american de supraveghere a site-urilor islamiste, SITE, care a citat un membru al SI ce dădea asigurări că atacul a fost comis de ''lupi singuratici'' ai organizației.

Statul Islamic a declarat că atentatul a fost comis de un atacator sinucigaș al cărui nume de război jihadist era Abu al-Kheir din Arhipelag, sugerând că era din Filipine.

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

OFICIAL. Cristian Popescu Piedone, primul candidat înscris în cursa pentru Primăria Capitalei. “Astăzi se închid zvonurile că mă voi retrage”

Cristian Popescu Piedone, președintele Partidului Umanist Social Liberal, este primul candidat înscris oficial în cursa pentru funcția de primar general. Cristian Popescu Piedone și-a depus...
Ultima oră
Pe aceeași temă