13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialAutoritățile americane intenționează să interzică laptopurile la bordul tuturor avioanelor cu destinația...

Autoritățile americane intenționează să interzică laptopurile la bordul tuturor avioanelor cu destinația SUA

Autoritățile americane vor să interzică laptopurile la bordul tuturor avioanelor cu destinația Statele Unite, din cauza unei "amenințări reale", a declarat ministrul american al securității interne, John Kelly, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Există o amenințare reală (…) Este într-adevăr o obsesie a teroriștilor de a doborî un avion în zbor, în special un avion american, având la bord cetățeni americani", a declarat John Kelly pentru Fox News.

Pe 21 martie, Washingtonul a interzis prezența laptopurilor, a tabletelor și a altor aparate electronice în cabinele avioanelor care asigură zborurile a nouă companii aeriene de pe zece aeroporturi internaționale din țări arabe și Turcia, invocând în susținerea acestei decizii riscul de atentate. Cele opt state ale căror companii și aeroporturi au fost vizate de măsură sunt toate aliate sau partenere ale Statelor Unite: Turcia, Iordania, Egipt, Arabia Saudită, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite și Maroc.

O interdicție americană asupra laptopurilor ar putea semăna haos pe aeroporturile europene, în condițiile în care există mai mult de 3.250 de zboruri pe săptămână prevăzute în această vară între țările Uniunii Europene și SUA, potrivit datelor furnizate de industria aeronautică.

Cele mai citite

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Liderul ATP a rămas fără antrenor. Djokovic l-a concediat pe Goran Ivanisevic

După începutul dezamăgitor de sezon, în care nu a reușit să cucerească niciun titlu, tenismenul sârb Novak Djokovic a luat o decizie radicală și...
Ultima oră
Pe aceeași temă