10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAtacatorul de la Nisa, bisexual şi depresiv. Anchetatorii spun că nu ar...

Atacatorul de la Nisa, bisexual şi depresiv. Anchetatorii spun că nu ar fi avut o legătură cu gruparea Stat Islamic

Anchetatorii francezi au găsit în telefonul şi în computerul lui Mahomed Bouhlel mai multe fotografii făcute în Nisa, la diverse intervale de timp. Imaginile arată că acesta şi-a pregătit cu mult timp înainte atacul. Una dintre aceste fotografi a fost făcută pe 1 ianuarie 2016, transmite Digi24.

Francois Molins, procurorul general al Franţei a declarat că „am stabilit că atacatorul a vizitat de mai multe ori zona (Promenade des Anglais – n.r.) în zilele precedente atacului. A traversat cu camionul Nisa, de la est la vest. S-a oprit în dreptul Hotelului Negresco. A făcut traseul de mai multe ori şi a făcut fotografii în tot acest timp. O imagine din telefonul său, făcută pe 1 ianuarie, arată că era pe terasa unui restaurant.

De la începutul lunii iulie a căutat pe internet informaţii despre organizarea ceremoniilor de la Nisa, dedicate Zilei Naţionale. Pe baza acestor informaţii extrase din calculatorul şi din telefonul său mobil, am ajuns la concluzia că atacul a fost premeditat. Nu sunt informaţii privind o legătură a atacatorului cu gruparea Stat Islamic, dar credem că era interesat de acţiunile ISIS”.

Anchetatorii care au realizat profilul atacatorului spun că acesta era bisexual: “În telefonul lui au fost găsite fotografii cu multe cuceriri feminine, dar şi masculine. Se mai ştie că tunisianul Mohamed Bouhlel suferea de depresie de mulţi ani, consuma alcool şi nu reuşea să ţină Ramadanul”.

Specialiştii spun că tocmai aceşti oameni sunt vulnerabili faţă de fenomenul radicalizării rapide. „Schimba câte trei-patru femei pe zi. Este un profil psihologic care ne este foarte cunoscut. La un moment, se refugiază în islamul radical, crezând că acolo îşi va găsi echilibrul”, a spus Douania Bouzar, de la Centrul de prevenire a derivelor sectariene.

„Radicalizarea poate avea loc în timp record. Ea poate avea loc chiar în ziua atentatului, pentru că ideologii islamişti spun că atentatul sinucigaş, atentatul martir cum îl numesc ei, duce la iertarea tuturor păcatelor”, a adăugat Mohamed Sifaoui, specialist în terorism.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...
Ultima oră
Pe aceeași temă