13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialAtentat pe Aeroportul din Kabul, în timpul vizitei lui James Mattis. Stat...

Atentat pe Aeroportul din Kabul, în timpul vizitei lui James Mattis. Stat Islamic a revendicat atacul

Șase obuze au explodat în apropierea aeroportului internaţional din Bagdad, la doar căteva ore după ce secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a ajuns în capitala afgană, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne din Bagdad, potrivit Mediafax.

Najib Danish, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Afganistan, a declarat că rachetele au lovit zona militară a aeroportului.

Aeroportul şi zonele lăturalnice au fost evacuate şi toate zborurile au fost anulate, relatează presa afgană. Forţele de ordine încearcă să determine locaţia din care au fost lansate rachetele.

Atacul vine la doar câteva ore după ce Jim Mattis a ajuns în capitala Afganistanului, fiind primul oficial american care vizitează această ţară după ce preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat noua strategie pentru Afganistan.

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat responsabilitatea comiterii atacului prin intermediul propriei agenţii de presă, AMAQ. Jihadiştii afirmă că au folosit rachete SPG-9 pentru comiterea atacului.

În plus, Zabihullah Mujahid, purtătorul de cuvânt al talibanilor, a scris pe Twitter că gruparea pe care o reprezintă a comis atacul.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă