12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac Munchen. Reacții de solidaritate. Obama promite sprijin

Atac Munchen. Reacții de solidaritate. Obama promite sprijin

Preşedintele american Barack Obama a promis vineri să acorde sprijin Germaniei, după ce mai mulţi indivizi înarmaţi au deschis focul într-un mall de lângă Stadionul Olimpic din Munchen, transmite Reuters. 

“Nu ştim exact ce se întâmplă acolo, dar evident că inimile noastre sunt alături de cei care este posibil să fi fost răniţi. Le promitem tot sprijinul de care au nevoie”, a declarat liderul SUA, înaintea unei reuniuni la Casa Albă. 

La rândul său, preşedintele francez Francois Hollande a adresat vineri seară “un mesaj personal de susţinere” cancelarului german Angela Merkel. Franţa a fost recent ţinta unui atac terorist, la 14 iulie, la Nisa (sud), atentat soldat cu 84 de morţi, aminteşte AFP. 

Noul ministrul de Externe britanic Boris Johnson s-a declarat profund șocat și întristat de atacul din Munchen, exprimându-și, totodată, solidaritatea cu rudele victimelor și cu germanii.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri seara, pe pagina sa de Twitter, un mesaj prin care îşi exprimă solidaritatea cu Germania în urma atacului produs la Munchen. “Gândurile mele sunt acum la familiile şi cei apropiaţi ai victimelor şi răniţilor în atacul oribil de la Munchen. Solidaritate cu Germania”, este mesajul postat de şeful statului. 

Și Ministerul român al Afacerilor Externe transmite, într-un mesaj postat tot pe Twitter condoleanţe în legătură cu victimele atacului produs vineri după-amiază la Munchen. “Cele mai profunde condoleanţe în legătură cu victimele groaznicului atac de la Munchen. Gândurile şi rugăciunile noastre se îndreaptă spre poporul german”, se afirmă în mesajul MAE . 

 

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României. Programul oficial al...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă