13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac armat într-o școală din sudul Franței. Trei persoane au fost rănite,...

Atac armat într-o școală din sudul Franței. Trei persoane au fost rănite, o alta este în stare de șoc. Un tânăr care avea asupra sa o pușcă, două pistoale și două grenade a fost reținut. Ministrul Educației: Este evident fapta nebună a unui tânăr fragil și fascinat de arme

Un schimb de focuri a avut loc, joi, într-un liceu din Grasse, în apropiere de Cannes. Potrivit primelor informații, ar fi vorba de doi elevi care ar fi încercat să-l împuște pe directorul liceului Alexis de Tocqueville din localitate. Trei persoane au fost rănite, iar o alta este în stare de șoc. Un suspect a fost reținut.

UPDATE 20.30: Atacul comis joi reprezintă „evident fapta nebună a unui tânăr fragil și fascinat de arme”, a declarat joi seară ministrul educației francez, Najat Vallaud-Belkacem, potrivit AFP.

17.50: Președintele Consiliului regiunii Provence-Alpes-Cote d'Azur, Christian Estrosi, a declarat că tratează cu prioritate o pistă teroristă.

16.20: Potrivit publicației Le Parisien, doi adolescenți și directorul școlii au fost răniți în atac, iar o altă persoană este în stare de șoc.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului francez de Interne, Pierre-Henry Brandet, a revenit asupra bilanţului atacului armat de la Grasse, precizând că trei persoane au fost rănite şi una este în stare de şoc, informează BFMTV. Anterior, Brandet afirmase că sunt opt răniţi.

 Între timp, preşedintele Consiliului Regional din Provence-Alpes-Côte d'Azur a anunţat că autorităţile nu merg pe ipoteza terorismului în atac.

Presa franceză precizează că autorul atacului ar fi elev la școala respectivă. Înainte de atac, suspectul reținut ar fi publicat pe Facebook o fotografie, în care apare un individ înarmat, informează Nice Matin.

16.20: Potrivit Le Monde, ca urmare a atacului, Protecția Civilă  activat o celulă de ajutos socio-psihologic. 

Un elev de 16 ani a declarat, pentru Nice Matin, că a văzut când atacatorul a deschis focul în clasă. „În jurul orei 12.40, stăteam și mâncam. Am auzit o bubuitură puternică și apoi încă două. M-am întors și am văzut pe cineva care trăgea cu un pistol, înspre fereastra unei săli de clasă. Când l-am văzut, am fugit”, a delarat Benjamin.

16.13: Potrivit unui martor, intervievat de radio France Inter, elevii au auzit o bubuitură, după care s-au ascuns sub bănci, informează Reuters.

„M-am apropiat de ferestre și am văzut un bărbat care se uita fix în ochii mei. Părea a fi un student, nu foarte mare. A tras un foc în aer și apoi a fugit”, a declarat un student, sub protecția anonimatului.

15.30: Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne a anunțat că opt persoane au fost rănite, iar mulți dintre elevi sunt în stare de șoc. Anterior. Le Figaro anunţa că trei persoane sunt rănite, inclusiv directorul instituţiei, iar BFMTV anunţa doi răniţi. Deocamdată nu s-a anunţat că ar exista persoane cu răni grave.

UPDATE 15.15: Suspectul reținut este un elev de 17 ani. Asupra sa au fost găsite o pușcă, două pistoale șI două grenade, potrivit unor surse din poliție. Bernard Cazeneuve, ministrul francez de interne, și-a anulat o întâlnire și se deplasează cu un elicopter în orașul din sudul Franței.

Presa franceză relatează că mai multe persoane au fost rănite, iar un suspect ar fi fost reținut. Populația a primit o alertă de atentat: „Adăpostiți-vă într-un loc sigur și nu vă expuneți”.

Știre în curs de actualizare.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu îi ia apărarea Gabrielei Firea: “N-a avut nicio treabă cu azilele groazei”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat sâmbătă că Gabriela Firea nu a avut nicio implicare în gestionarea azilelor groazei, iar problemele existente erau deja cunoscute,...

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...
Ultima oră
Pe aceeași temă