19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialAtac armat într-o stațiune frecventată de occidentali pe Coasta de Fildeș. Atentatul,...

Atac armat într-o stațiune frecventată de occidentali pe Coasta de Fildeș. Atentatul, revendicat de al-Qaida

UPDATE luni, 15.30:  Patru cetăţeni străini se află printre cele 22 de victime ale atacului de duminică, din orașul Grand-Bassam din Cote d’Ivoire. Astfel, victimele sunt din Germania, Franţa, Burkina Faso şi Camerun, informează DPA, citat de Agerpres.

Anunțul a fost făcut, luni, de un purtător de cuvânt al armatei ivoriene.

Potrivit ministrului ivorian de interne, Hamed Bakayoko, printre occidentali figurează un francez şi o cetăţeancă germană. Persoana cu cetăţenie germană este directoarea Institutului Goethe din Abidjan, Henrike Goss, a declarat pentru AFP o angajată a institutului care a ţinut să-şi păstreze anonimatul. 

UPDATE 23.54: Organizaţia Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQIM), care a mai comis recent atacuri în regiune, a revendicat atentatul de duminică, potrivit Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

UPDATE 22.37: Un bilanţ oficial indică 16 morţi în urma atentatului din Costa de Fildeş, comis de şaşe bărbaţi înarmaţi din ramura nord-africană a reţetei Al Qaeda. Printre victime se află şi mai mulţi cetăţeni, între care patru europeni. Până acum, doar un francez a fost declarat oficial pe lista persoanelor decedate în atac. 

============

Cel puţin 11 persoane, inclusiv un copil de cinci ani, au fost omorâte de un grup de bărbați, care au deschis focul asupra unui hotel dintr-o stațiune din Coasta de Fildeș, frecventată de occidentali, relatează The Telegraph, citat de MediafaxIncidentul a avut loc în staţiunea balneară Grand-Bassam.

Atacatorii, care erau “foarte bine înarmaţi şi purtau cagule, au tras focuri de armă asupra hotelului L’Etoile du Sud” în care se aflau mulţi străini, a declarat un martor pentru AFP.

Mai mulţi ostatici au fost luaţi atunci când forţele speciale au deschis focul asupra atacatorilor, potrivit unor informaţii, care prezintă, de asemenea, un bilanţ de 15 morţi, printre care se numără inclusiv cinci persoane originare din Coasta de Fildeş şi alte cinci femei, a căror naţionalitate nu este cunoscută.

Un alt martor a declarat, pentru Reuters, că a văzut şapte persoane decedate. “Am văzut şapte persoane decedate pe care le-am filmat. Erau patru atacatori. Înotam când a început atacul şi am fugit”, a spus Dramane Kima.

Martorii susţin că atacatorii au strigat “Allahu Akbar” (Alah este cel mai mare), în timp ce trăgeau focuri de armă. Plaja din apropiere a fost evacuată.

Cele mai citite

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Firea trebuie să se retragă din cursa pentru europarlamentare dacă va candida la Primărie, susține AUR

Partidul AUR consideră că Gabriela Firea trebuie să renunțe la candidatura pentru un post de europarlamentar dacă dorește să candideze la Primăria Capitalei. Acest punct...
Ultima oră
Pe aceeași temă