Atac al islamiștilor în Somalia. Cel puțin 12 morți

de Mihai Diac , 26 februarie 2016 - stire actualizata la ora 23:08, 26 februarie 2016
Foto: Arhivă

Cel puţin 12 persoane au fost ucise vineri seară la Mogadiscio într-un atac contra unui hotel şi unui parc din apropiere, revendicat de insurgenţi islamişti somalezi shebab, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Două explozii, urmate de focuri de armă automată mai mult de o oră, au zguduit capitala Somaliei în jurul orei 19.45 (16.45 GMT). 

"Una dintre explozii a avut loc lângă Peace Garden, iar cealaltă în apropierea hotelului (vecin) SYL. Am văzut 12 civili ucişi, dar numărul (morţilor) ar putea fi mult mai mare", a declarat Ibrahim Mohamed, un responsabil al poliţiei somaleze. 

În timp ce era încă în desfăşurare, islamiştii radicali shebab au revendicat operaţiunea, într-un scurt comunicat postat pe contul lor Instagram. 

"Membri ai mujahedinilor au lansat un atac contra hotelului SYL din apropierea palatului prezidenţial. Atacul a început cu un atentat sinucigaş, urmat de un schimb de focuri", a declarat grupul. 

Hotelul SYL este situat aproape de incinta ultrasecurizată Villa Somalia, un complex fortificat unde se află preşedinţia Somaliei şi biroul prim-ministrului. 

Ziduri de la Somali Youth League Hotel, cunoscut sub numele de SYL Hotel, erau distruse, cu toate că vehiculul a fost detonat la poarta parcului din apropiere, unde s-au adunat zeci de oameni, potrivit martorilor. Focuri de armă s-au auzit după explozie. 
    
Al Shabaab a lansat adesea atacuri la Mogadiscio vineri - weekendul somalez - când oamenii se adună în hoteluri, restaurante sau alte locuri pentru a se întâlni cu prietenii sau familia.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design