7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialArmata siriană acuză că un raid american a ucis sute de persoane,...

Armata siriană acuză că un raid american a ucis sute de persoane, după ce a lovit un depozit de gaze toxice al ISIS

Armata siriană acuză că sute de persoane şi-au pierdut viaţa, după ce un raid aerian al coaliţiei internaţionale condusă de Statele Unite a lovit un depozit de gaze toxice al Statului Islamic, arată Reuters. Ca răspuns la această acuzație, reprezentanţii Washingtonului susţin că niciun avion al coaliţiei nu a lansat un atac în provincia Deir al-Zor.

De asemenea, armata a precizat că acest raid aerian demostrează că există arme chimice în posesia jihadiştilor Statului Islamic şi Al-Qaeda.

Colonelul John Dorrian a explicat că nu a existat niciun raid aerian lansat de coaliţia internaţională în provincia Deir al-Zor.

”Acuzaţia siriană este greşită şi probabil reprezintă o dezinformare intenţionată”. a declarat colonelul american, care este purtător de cuvânt al coaliţiei conduse de Statele Unite.

Săptămâna trecută, armata americană a lansa 59 de rachete de croazieră asupra bazei aeriene a forţelor guvernamentale siriene de la al-Shaayrat.

Atacul american a reprezentat un răspuns faţă de atacul chimic lansat de forţele fidele preşedintelui Bashar al-Assad asupra civililor din localitatea Khan Sheikhoun.

Cele mai citite

Evenimente de amploare la Washington pentru sărbătorirea a 20 de ani de la aderarea României la NATO

România va sărbători, la Washington, 20 de ani de la aderarea la NATO printr-un concert extraordinar care va avea loc la celebrul Andrew W....

9 persoane rănite și pagube raportate în urma cutremurului din Japonia

Cutremurul care a lovit sud-vestul Japoniei s-a soldat cu 9 persoane rănite şi a provocat pagube, au anunţat joi autorităţile. Seismul cu magnitudinea de 6,6...

Evită cele mai comune greșeli în deparazitarea internă a câinilor!

Sfaturile utile pentru o deparazitare cât mai eficientă a animalelor de companie Deparazitarea internă este o parte esențială a îngrijirii câinilor - aceasta contribuie la...
Ultima oră
Pe aceeași temă