21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialArmata rusă a instalat sisteme S-400 în apropierea unei fabrici de armament...

Armata rusă a instalat sisteme S-400 în apropierea unei fabrici de armament din Siria

Rusia a instalat sisteme antiaeriene S-400 în apropierea unei fabrici iraniene de armament din Siria care aprovizionează mişcarea şiită libaneză Hezbollah, unul dintre inamicii Israelului, afirmă surse citate de site-ul israelian Ynetnews.com, potrivit Mediafax.

Imaginile surprinse prin satelit au surprins lucrări de construcție a unor sisteme S-400 la doar 15 kilometri de uzina iraniană care produce rachete destinate mişcării şitte Hezbollah. Potrivit unor surse, în zonă sunt instalate şi sisteme de rachete 9K720 Iskander şi P-800 Oniks (Iahont). Mişcarea Hezbollah, activă în sudul Libanului, are în arsenal peste 100.000 de rachete, cu care ameninţă Israelul.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, i-a transmis luni secretarului general ONU, António Guterres, că Iranul a construit fabrici de armament în Siria şi Liban.

Israelul a atacat în mai multe rânduri, în Siria, convoaie care ar fi transportat armament spre mişcarea Hezbollah, în Liban.

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă