5.2 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialArmata israeliană a lansat un raid aerian, în Siria, ca răspuns la...

Armata israeliană a lansat un raid aerian, în Siria, ca răspuns la proiectile trase spre o zonă controlată de Israel

Armata israeliană a lansat, sâmbătă, un raid aerian asupra unui sector din Siria, după ce, în cursul zilei, zece proiectile au fost trase  spre partea platoului Golan controlată de Israel, informează AFP, potrivit Agerpres.

Raidul a vizat între altele două tancuri ale regimului sirian, a indicat unul din purtătorii de cuvânt ai forțelor israeliene, precizând că proiectilele trase spre Israel nu au făcut victime. Pe de altă parte, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), susține că lovitura israeliană a ucis doi soldați sirieni.

Și agenția oficială siriană de presă Sana a menționat că ar fi murit mai multe persoane și a acuzat Israelul că îi susține pe rebeli.

„Inamicul israelian continuă să-i susțină pe teroriști (…) iar aviația sa a tras mai multe proiectile (…) care au vizat (…) provincia Quneitra, făcând martiri și pagube materiale", a indicat Sana.

La rândul său Israelul a adresat „un protest oficial la UNDOF", forța ONU însărcinată cu supravegherea zonei din 1974, „din cauza violării inacceptabile a suveranității" statului evreu, a precizat purtătorul de cuvânt al armatei. El a adăugat că proiectilele au rezultat din „luptele interne din Siria", cu alte cuvinte nu vizau sectorul controlat de Israel.

Sâmbătă, OSDO a raportat lupte violente între forțele guvernamentale siriene și combatanți rebeli în provincia Quneitra, aproape de partea platoului Golan controlată de Israel. Insurgenții au atacat trupele regimului în orașul al-Baas și localitatea Khan Arnabé și au progresat în aceste sectoare în ciuda bombardamentelor puternice, a adăugat OSDO.

Cele mai citite

Ciucă și Ciolacu le prezintă filialelor din București candidatul unic. Cel mai probabil este Cîrstoiu. Se așteaptă reacția Gabrielei Firea

Liderii PNL și PSD, Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, se întâlnesc, marți dimineață, cu liderii filialelor din București ale ambelor partide, pentru a le...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

ICCJ discută contestația asupra deciziei BEC privind Dreapta Unită

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) discută, în ziua de 19 martie 2024, contestația asupra deciziei prin care Biroul Electoral Central (BEC) a...
Ultima oră
Pe aceeași temă