7.7 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăSpecialArheologii ar fi găsit locul în care s-a născut apostolul Petru

Arheologii ar fi găsit locul în care s-a născut apostolul Petru

O echipă de arheologi israelieni și americani cred că au găsit locul unde s-a născut și a trăit apostolul Petru și alți doi apostoli care l-au însoțit pe Iisus pe malul lacului Tiberiada, informează AFP, citat de Agerpres.

Mordehai Aviam de la Kinneret College, un institut universitar situat pe malul lacului Tiberiada, crede că cele două campanii de săpături pe care le-a realizat împreună cu colegii americani au dus la descoperirea localității romane antice Julias. Potrivit istoricului roman Iosif Flavius, Julias a fost construită în jurul anului 30 pe ruinele așezării Betsaida, un sat de pescari de pe malul lacului Tiberiada, unde, potrivit Evangheliilor, Petru, fratele lui, Andrei, și Filip, trei dintre cei 12 apostoli, s-au născut și au trăit.

Arheologii încercau de mult timp să localizeze Julias luând în calcul trei situri diferite. Unul dintre aceste situri, singurul în care se făcuseră săpături și identificat ca un „candidat valabil", potrivit lui Mordehai Aviam, este acum pus sub semnul întrebării în urma excavărilor recente efectuate pe unul dintre cele două situri neexplorate, a adăgat acesta.

„Am scos la iveală fragmente ceramice, monede, precum și urmele unei băi publice, ceea ce demonstrează că nu este vorba de un sătuc, ci de localitate care ar putea fi Julias", a spus arheologul.

Dovezile găsite ne fac să credem că acest sit ar putea fi situat pe amplasamentul așezării Betsaida, a adăugat acesta. Mordehai Aviam speră că viitoarele săpături care vor permite explorarea până în perioada iudaică îi vor confirma presupunerile.

Situl nu va fi deschis deocamdată publicului, a mai spus acesta.

Cele mai citite

Rezultate fotbal: România a pierdut cu 2-3 în fața Columbiei. La EURO 2024 va înfrunta Ucraina

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de reprezentativa Columbiei cu scorul de 3-2 (2-0), loc marţi seara, pe Stadionul Civitas Metropolitano din...

Mai mulți palestinieni au murit în încercarea de a ajunge la ajutoarele parașutate

Ajutoarele aruncate din avion au căzut în apă. Biroul de presă al guvernului din Gaza, condus de Hamas, susţine că 18 palestinieni au murit...

Traficul rutier restricționat în Pasajul Unirii din Capitală. Un motociclist a intrat în peretele pasajului

Traficul rutier este restricţionat marţi seară în Pasajul Unirii din Capitală, pe sensul de mers către bd. Mărăşeşti, după ce un motociclist a intrat...
Ultima oră
Pe aceeași temă