13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialArabia Saudită a achitat 13 inculpați pentru prăbușirea unei macarale la Mecca....

Arabia Saudită a achitat 13 inculpați pentru prăbușirea unei macarale la Mecca. Tragedia a produs 110 morți

Un tribunal din Arabia Saudită a achitat, duminică, 13 persoane inculpate pentru prăbușirea unei macarale cu câteva zile înaintea pelerinajului anual la Mecca în septembrie 2015, tragedie în care au fost uciși 110 oameni și alți circa 200 au fost răniți, relatează DPA citată de Agerpres.

Instanța a achitat de asemenea societatea Binladen Group, care administra șantierul de la Marea Moschee în momentul tragediei.

Achitările au fost pronunțate din cauza lipsei dovezilor, a explicat tribunalul din Mecca, înr-un comunicat.

Inculpații aveau diferite cetățenii, printre ei aflându-se și șase saudiți. Ei au fost aduși în fața instanței sub acuzațiile de neglijență cu consecințe fatale, pagube aduse proprietății publice și private și încălcarea regulilor de siguranță.

Verdictul poate fi atacat cu apel.

La 11 septembrie 2015, o macara de 1.350 de tone s-a prăbușit din cauza rafalelor violente de vânt peste Marea Moschee de la Mecca.

Macaraua care a provocat dezastrul era folosită la lucrările de restaurare și extindere a moscheii, începute în urmă cu patru ani. În cădere, macaraua a rupt acoperișul și s-a prăbușit în interiorul moscheii, care era plină de oameni veniți să se roage.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

A venit nota de plată pentru incidentele din 8 martie. Sancțiuni fără precedent pentru Dinamo și UTA

Dinamo și UTA au fost amendate cu câte 100.000 de lei și vor disputa următoarele patru meciuri de pe teren propriu fără spectatori, în...

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

România intră în Schengen cu spațiul aerian și maritim din 31 martie. Precizările chestorului Bogdan Despescu

Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, odată cu intrarea în...
Ultima oră
Pe aceeași temă