Apel disperat al marinarilor sechestrati de pirati

de Rl online , 10 iunie 2009
Comandantul remorcherului italian Buccaneer, sechestrat de doua luni de piratii somalezi si la bordul caruia se afla 16 marinari, inclusiv cinci romani, a lansat un apel disperat pentru eliberarea navei, afirmand ca altfel membrii echipajului vor cere sa fie executati, relateaza site-ul agoravox.it, citata de Mediafax.
Comandantul navei, italianul Mario Iarloi, a luat legatura, telefonic, cu redactia ziarului "Corriere della Sera". El a declarat ca echipajul are doar rezerve limitate de alimente, apa potabila si medicamente, traind fara aer conditionat la temperaturi care depasesc constant 40 de grade Celsius.
Remorcherul Buccaneer, cu 16 persoane la bord - zece italieni, cinci romani si un croat - a fost capturat la 11 aprilie in Golful Aden, iar, in prezent, se pare ca este ancorat in largul satului Lasqorey, la 110 kilometri vest de Portul Bosasso, capitala economica a regiunii somaleze Puntland. Saptamana trecuta, un alt membru al echipajului, italianul Giovanni Vollaro, reusise sa discute la telefon cu rudele de acasa, descriind situatia grea de la bordul navei.
Comandantul a dezvaluit miercuri ca unii membri ai echipajului sunt bolnavi si a confirmat ca sase din cei 16 membri ai echipajului navei ar fi fost mutati de pirati intr-un sat situat in zona de coasta.
"Suntem extenuati. Va rog sa ne scapati din acest calvar, altfel le vom cere noi piratilor sa ne omoare", a declarat comandantul remorcherului prin telefon.
Vinerea trecuta a expirat ultimatumul de 48 de ore oferit de pirati pentru inceperea negocierilor. Piratii avertizau ca, daca autoritatile italiene nu vor initia negocieri concrete in 48 de ore, se va intampla "un lucru urat". Pe 24 aprilie, piratii somalezi oferisera primul ultimatum, avertizand ca, daca nu vor exista negocieri, ii vor ucide pe cei 16 marinari aflati la bord, intre care cinci romani.
Ministerul italian de Externe s-a limitat sa anunte doar ca se ocupa de solutionarea acestui caz prin intermediul canalelor diplomatice.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design