12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAnkara este pregătită să coopereze cu Consiliul Europei în ancheta privind lovitura...

Ankara este pregătită să coopereze cu Consiliul Europei în ancheta privind lovitura de stat

Autorităţile turce sunt pregătite să coopereze cu Consiliul Europei în ancheta ce vizează persoanele implicate în tentativa de lovitură de stat din luna iulie, a declarat Thorbjorn Jagland, secretarul general al Consiliului Europei, potrivit Sputnik News online, preluată de Mediafax.

"Ankara intenţionează să coopereze cu Consiliul Europei în ancheta aflată în curs de desfăşurare privind participanţii la lovitura de stat. Însă şi partea europeană ar trebui să contribui," a declarat Jagland, citat de cotidianul german Die Welt.

Oficialul a adăugat că experţii Consiliului Europei urmează să se întâlnească cu autorităţile turce pentru a discuta despre respectarea drepturilor persoanelor acuzate de implicare în tentativa de lovitură de stat.

Jagland a vizitat Turcia mai devreme în luna august, şi a denunţat lovitura de stat, însă a subliniat că ancheta trebuie să se desfăşoare în conformitate cu legile în vigoare.

Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a avut o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut miercuri o convorbire cu secretarul american al apărării Lloyd Austin, anunțul fiind făcut imediat după ce președintele...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă