Angajatorii au dreptul să interzică angajatelor să poarte vălul islamic la serviciu, potrivit unei decizii a Curții de Justiție a UE

de Gabriel Mihai , 14 martie 2017 - stire actualizata la ora 12:05, 14 martie 2017
Angajatorii au dreptul să interzică angajatelor să poarte vălul islamic la serviciu, potrivit unei decizii a Curții de Justiție a UE

O decizie a Curții de Justiție a Uniunii Europene arată că angajatorii vor avea dreptul să le interzică angajatelor să poarte vălul islamic la serviciu, potrivit BBC.

Însă interdicţia ”purtării la vedere a unui însemn politic, filosofic sau religios” este necesar să aibă la bază reglementări interne ale companiei care să stabilească faptul că toţi angajaţii ”se îmbracă neutru”, precizează Curtea.

Această interdicție nu va putea fi impusă în baza unei dorințe a vreunui client, ci numai în baza reglementerilor interne ale companiei.

Aceasta este primă hotărâre a CJUE pe tema purtării vălului islamic la locul de muncă.

CJUE a pronunţat această decizie în cazul unei recepţionere concediate pentru că purta un văl islamic în timpului serviciului, la compania G4S, în Belgia. Curtea de Casaţie belgiană a trimis cazul, în vederea unei clarificări, la cea mai înaltă jurisdicţie europeană.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design