15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialAmeninţare a Coreei de Nord la adresa Coreei de Sud şi SUA...

Ameninţare a Coreei de Nord la adresa Coreei de Sud şi SUA cu un atac nuclear

Coreea de Nord a trecut la ameininţări în relaţia sa cu SUA şi Coreea de Sud, ameninţând că le va ataca cu arme nucleare. Ameiniţarea vine pe fondul recentelor exerciţii militare sud-coreene şi americane, anunţă Le Parisien, citat de Mediafax.

Comandamentul militar nord-coreean ameninţă cu un atac "împotriva grupurilor inamice", răspunzând exerciţiilor militare efectuate în portul sud-coreean Pohang, din sud-estul ţării, la peste 400 de kilometri de capitala nord-coreeană".

Câteva ore mai târziu, presa oficială nord-coreeană a anunţat că liderul Kim Jong-un îşi rezervă dreptul de a lansa "un atac nuclear preventiv", drept "ultim avertisment către Washington", potrivit ziarului nord-coreean Rodong Sinmun.

Drept răspuns, Ministerul sud-coreean al Afacerilor Externe a cerut Phenianului să înceteze lansarea de ameninţări şi provocări, a informat agenţia de presă din Coreea de Sud, Yonhap.

De când au început exerciţiile americano-sud-coreene, la care anul acesta iau parte 12.200 de militari americani şi 5.000 de militari sud-coreeni, Coreea de Nord lansează zilnic avertismente către cei doi aliaţi şi ameninţă în special cu atacuri nucleare preventive.

 

Cele mai citite

Maestrul Victor Rebengiuc și actrița Mariana Mihuț au primit titlul de „ Cetățean de Onoare” al Ploieștiului

Actorii Mariana Mihuţ şi Victor Rebengiuc au primit, miercuri, titlul de cetăţean de onoare al municipiului Ploieşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Consiliului...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...

Șeful armatei estone vrea dublarea bugetului apărării de 3% din PIB

Comandantul armatei estone, generalul Martin Herem, a susţinut joi că ţara sa, ce deja are un buget al apărării de circa 3% din PIB,...
Ultima oră
Pe aceeași temă