13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasada SUA acuză Rusia că i-a blocat accesul la o proprietate de...

Ambasada SUA acuză Rusia că i-a blocat accesul la o proprietate de la marginea orașului Moscova

Ambasada SUA în Rusia a acuzat luni autoritățile ruse că au blocat accesul membrilor personalului diplomatic la o proprietate situată la marginea Moscovei, după ce li s-a acordat anterior acces până marți la prânz pentru recuperarea bunurilor, informează Reuters citată de Agerpres.

Ministerul de Externe rus nu a răspuns încă la întrebările pe acest subiect.

Proprietatea este situată într-un loc pitoresc pe malul râului Moscova, la nord-vest de capitala rusă, fiind închiriată de Ambasada Statelor Unite pentru personalul său în scopuri de recreere. 
     
Moscova a anunțat că o ia înapoi ca parte a măsurilor de represalii după ce Washingtonul a aprobat o nouă serie de sancțiuni  împotriva Rusiei. 
     
Un cameraman de televiziune Reuters a văzut cinci vehicule cu numere de înmatriculare diplomatice, inclusiv un camion, ajungând la fața locului. El a spus că li s-a refuzat intrarea. 
     
Potrivit unei purtătoare de cuvânt a ambasadei citată de Reuters: "În conformitate cu notificarea guvernului rus, se presupune că misiunea SUA în Rusia ar trebui să aibă acces până la prânz pe 1 august". 
     
"Nu am avut acces toată ziua astăzi sau ieri", a adăugat ea. "Ar trebui să vă adresați guvernului rus pentru a explica de ce  nu am avut".

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Eșecul lui Nicușor Dan: Capitala îngheață, Promisiunile se Topesc

Avaria care a lăsat jumătate din Capitală fără apă caldă este simbolul eșecului sub administrația lui Nicușor Dan. Începând din 2020 cu promisiuni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă