10 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialAmbasada Canadei anunță că relațiile cu România se vor dezvolta semnificativ în...

Ambasada Canadei anunță că relațiile cu România se vor dezvolta semnificativ în urma implementării acordului CETA

Kevin Hamilton, ambasadorul Canadei în România, salută încheierea cu succes a procesului de aprobare a acordului CETA, care va deveni operațional în Canada odată cu ratificarea lui de către Parlamentul de la Ottawa, în această primăvară, anunță un comunicat al Ambasadei Canadei la București.

"CETA reflectă angajamentul nostru de a genera creștere economică pe ambele maluri ale Atlanticului, prin relații comerciale și investiționale cât mai dezvoltate", subliniază ambasadorul Hamilton.

"De asemenea arată angajamentul nostru de a avea o abordare progresistă în ceea ce privește comerțul internațional și, în compararație cu alte tratate de comerț bilateral mai tradiționale, oferă o abordare extrem de îmbunătățită în ceea ce privește dreptul fiecărei țări de a-și reglementa diversele sectoare industriale. CETA va facilita, de asemenea, un mecanism de arbitraj comercial mai corect, independent și mai transparent".

Ambasadorul Canadei subliniază că "această abordare progresistă asupra relațiilor comerciale reflectă și promovează valorile pe care le împărtășim și susține cooperarea și consolidarea normelor și standardelor internaționale în ceea ce privește aspecte de interes comun, cum ar fi managementul și dezvoltarea sustenabile, proprietatea intelectuală, protecția ecosistemelor și a speciilor pe cale de dispariție, drepturile angajaților și barierele non-tarifare. CETA este un acord comercial atotcuprinzător care ține seama de o serie de factori ce modelează și influențează relațiile comerciale curente la nivel global și pune bazele pentru o mai bună colaborare mutual benefică între Canada și Uniunea Europeană".

'Sub umbrela CETA, România va avea acces liber la piața canadiană. Vor exista oportunități imense pentru exportatorii români, iar consumatorii români vor economi mai mult. Canada, membră a G7, este deja perfect integrată în piața nord-americană și în cea din Asia — Pacific, și este țara de origine a unora dintre cele mai inovative și diversificate sectoare. Canadienii sunt nerăbdători să primească firmele din România și din tot spațiul Uniunii Europene, care acum au posibilitatea de a accesa piața canadiană mult mai ușor decat înainte", precizează Ambasada Canadei.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Isărescu: Ne propunem să adâncim şi să extindem colaborarea pe care o avem prin parteneriatul BNR-ASE

Banca Naţională a României îşi propune să adâncească şi să extindă parteneriatul cu Academia de Studii Economice, scopul fiind acela de a construi în...

CNAIR începe proiectarea și execuția autostrăzii Alternativa Techirghiol

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a trimis marţi, 23 aprilie, la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), documentaţia de atribuire a...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă