21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialTrump provoacă un nou scandal. Staff-ul lui Clinton îl acuză că incită...

Trump provoacă un nou scandal. Staff-ul lui Clinton îl acuză că incită la violență, după ce a a spus la un miting că paza lui Hillary ar trebui dezarmată

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale americane, Donald Trump, este aspru criticat după ce a incitat din nou la violenţă împotriva contracandidatei sale Hillary Clinton, spun jurnaliştii de la BBC.

Donald Trump a sugerat că paza candidatei democrate ar trebui să renunţe la arme şi să vadă „ce se întâmplă atunci”. El le-a spus sus susţinătorilor săi că rivala sa a dorit „să distrugă al doilea amendament”, referindu-se la dreptul de a purta armă.

Echipa lui Hillary Clinton l-a acuzat pe Donald Trump că „incită populaţia la violenţă”, după ce la un miting în Miami, candidatul republican a spus „Luaţi-i armele, ea nu vrea arme. Luaţi-i armele şi să vedem ce se întâmplă atunci. Luaţi-i armele. OK, ar fi foarte periculos.”

Securitatea candidaţilor prezidenţiali este asigurată în mod permanent de către agenţi înarmaţi ai serviciilor secrete, al căror obiectiv este să menţină siguranţa fizică a prezidenţiabililor.

Nu este pentru prima dată când prezidenţiabilul republican incită la violenţă împotriva democratei Hillary Clinton. La începutul lunii august, republicanul a declarat în faţa unei mulţimi extaziate că susţinătorii celui de-al doilea amendament ar trebui să se ridice împotriva fostului secretar de stat, prentru a o opri pe aceasta să numească judecători înclinaţi să limiteze drepturile privind armele de foc, spun jurnaliştii de la New York Times, citaţi de News.ro.

”Dacă ajunge să numească judecătorii, nu mai puteţi să faceţi nimic, prieteni. Deşi, pentru susţinătorii celui de-al doilea amendament – poate este ceva ce puteţi să faceţi, nu ştiu…”.

Comentariile sale au fost interpretate drept o invitaţie ca susţinătorii celui de-al doilea amendament să oprească prin violenţă ascensiunea lui Hillary Clinton la Casa Albă.

Donald Trump nu şi-a cerut scuze pentru comentariile sale controversate, în ciuda acuzaţiilor dure lansate de tabăra democrată şi de activişti.

Între timp, managerul campaniei democrate a declarat vineri noaptea că retorica lui Donald Trump prezintă ”un model al incitării la violenţă”.

”Nu contează dacă face asta pentru a-i provoca pe protestatarii de la evenimentele de campanie, ori este doar o vorbă goală, o glumă. Este vorba de o calitate inacceptabilă în orice persoană care vrea să ajungă la Casa Albă. Un asemenea discurs ar trebui să fie inacceptabil pentru candidaţii prezidenţiali”, a declarat managerul Robby Mook.

Donald Trump a acuzat-o în urmă cu patru luni de ipocrizie pe Hillary Clinton, pentru că a acceptat protecţia armată a agenţiilor serviciil.or secrete, deşi este o susţinătoare a limitării accesului cetăţenilor americani la arme de foc. De asemenea, republicanul a susţinut în mod fals că fostul secretar de stat vrea să interzică toate armele de foc, deşi această politică nu a fost niciodată prezentată de Hillary Clinton.

”Mincinoasa Hillary vrea să scape de toate armele, dar este înconjurată de bodyguarzi înarmaţi din cap şi până în picioare. Fără arme pentru protecţia lui Hillary!”, a declarat Trump.

Însă, actele de violenţă au marcat în ultimele luni campania republicană: ciocnirile violente dintre susţinătorii miliardarului şi protestatari au devenit un incident comun în apropierea evenimentelor de campanie.

 

 

 

Cele mai citite

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă