Alegeri SUA. Reuters: Distanţa dintre Trump şi Clinton s-a redus în ultimele sondaje

de Mara Ivanov , 17 septembrie 2016 - stire actualizata la ora 15:10, 17 septembrie 2016
Alegeri SUA. Reuters: Distanţa dintre Trump şi Clinton s-a redus în ultimele sondaje

Cu mai puţin de o lună înainte de scrutinul prezidenţial programat în SUA pe 8 noiembrie, distanţa între candidaţii republican şi democrat, Donald Trump şi Hillary Clinton, s-a micşorat. Conform unei analize electorale realizate de Reuters şi Ipsos, magnatul new-yorkez a fost creditat cu o victorie în Florida, unul dintre statele decisive, relatează Mediafax.

Evaluarea electorală efectuată de Reuters/Ipsos în cadrul Proiectului "Statele naţiunii" relevă o cursă foarte strânsă înaintea scrutinului prezidenţial programat pe 8 noiembrie.

Conform analizei, axate pe intervievarea a 15.000 de alegători la nivel naţional, Hillary Clinton are 60% şanse să câştige alegerile prezidenţiale la o diferenţă de doar 18 voturi ale marilor electori, în timp ce, săptămâna trecută, candidatul democrat era creditat cu şanse de 83%.

Sondajul arată că statul Pennsylvania a trecut de la o probabilă victorie democrată la un rezultat incert, Ohio înclină spre o victorie a lui Hillary Clinton, iar în Florida conduce Donald Trump.

Un alt sondaj naţional efectuat de Reuters/Ipsos arată că Hillary Clinton menţine un avantaj de 4% în faţa lui Donald Trump, recentul episod cu pneumonia părând să nu fi influenţat electoratul. Sondajul, efectuat în perioada 9-15 septembrie, arată că Hillary Clinton conduce cu 42% la 38% în faţa lui Donald Trump.


De ce ar trebui să ne intereseze cine va fi noul preşedinte american

Candidata democrată este favorabilă unei prezenţe americane solide în lume, în timp ce republicanul susţine tendinţele izolaţioniste. În alegerile prezidenţiale americane, o problemă globală transpare, legată de viziunea generală a candidaţilor.

 

Loading...

Comentarii

  • un roman mai prost

    17 septembrie 2016 15:52

    Clintoni. cfr-isti globalisti sI Soros,, locul acestor criminali in masa, eugenici este loc la puscarie www.youtube.comwatch?v=YiYBavq1d-g, agenta nsa, cfr, alta creatie a organizatilor,. societatilor secrete nwo, restul este un hoax regizat de studiourile de la Hollywood www.youtube.comwatch?v=2hIA19F5ayE

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design