Afaceri cu excursii la Auschwitz. Afaceriști evrei au mărit artificial prețurile

de Mihai Diac , 20 ianuarie 2016 - stire actualizata la ora 14:08, 20 ianuarie 2016
Afaceri cu excursii la Auschwitz. Afaceriști evrei au mărit artificial prețurile

Şapte persoane au fost reţinute în Israel sub suspiciunea că au aranjat preţuri ale unor excursii pentru elevi de liceu la Auschwitz şi la alte foste lagăre de concentrare din Polonia, informează DPA, citată de Agerpres.

Cele şapte persoane au fost arestate luni în urma unei investigaţii sub acoperire a poliţiei timp de mai multe săptămâni, a declarat purtătorul de cuvânt Mickey Rosenthal.

"Cei şapte sunt suspectaţi că au fost implicaţi în calcularea şi schimbarea preţurilor cu scopul de a fura bani", a spus el. 

Suspecţii, reprezentanţi ai unor agenţii de turism, s-ar fi înţeles între ei pentru fixarea preţurilor pentru o licitaţie de a transporta elevi de liceu în excursii în Polonia. Aranjamentul le-ar fi permis să mărească preţurile pe care statul le-ar fi plătit pentru deplasarea tinerilor. 

În Israel, excursiile la fostele lagăre de concentrare sunt deseori văzute ca un ritual pentru tineri şi urmăresc să îi ajute să înţeleagă Holocaustul, cea mai mare tragedie din istoria modernă a evreilor. Şase milioane de evrei se estimează că au fost ucişi în Germania şi în alte ţări în timpul regimului nazist.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design