Administrația Trump va veni cu o reacție la expulzarea diplomaților din Rusia până la finalul lunii

de Roxana Petre , 07 august 2017 - stire actualizata la ora 17:55, 07 august 2017
Administrația Trump va veni cu o reacție la expulzarea diplomaților din Rusia până la finalul lunii

Statele Unite plănuiește ca, până la 1 septembrie. să răspundă Kremlinului, după ce a decis expulzarea a sute de diplomați de pe teritoriul Rusiei, a declarat, luni, secretarul de stat american Rex Tillerson, citat de Associated Press.

Duminică, Tillerson a discutat cu omologul său rus Serghei Lavrov. În acest context, șeful Departamentului de Stat al SUA i-a adresat „întrebări de clarificare” privind expulzarea a câteva sute de diplomați americani de pe teritoriul Statelor Unite, ca reacție la noile sancțiuni adoptate de Casa Albă.Potrivit agenției de presă, decizia autorităților ruse sporește tensiunile dintre Statele Unite și Rusia. Deși cei doi miniștri de Externe s-au arătat deschiși la dialog, cele două mari puteri trebuie să își normalizeze relațiile. Pe de o parte, Kremlinul a afectat legătura cu Washingtonul prin decizia privind cei 775 de oficiali americani. Pe de altă parte, Casa Albă a contribuit la creșterea tensiunilor, prin anchetarea presupusei implicări a Rusiei în alegerile prezidențiale americane din 2016.Totodată, Tillerson a mai precizat că a discutat cu ministrul rus de Externe despre ancheta privind alegerile prezidențiale, pentru „a-i ajuta (n.r - pe oficialii ruși) să înțeleagă cât de serios a fost acest incident și cât de mult a afectat relațiile dintre cele două mari puteri. Vrem să lucrăm cu Rusia în domenii care sunt de interes national pentru noi, dar există acest sentiment de suspiciune care ne separă”, potrivit Reuters.

Șeful diplomației americane și omologul său rus au discutat, duminică, în cadrul primei întrevederi de când SUA au votat noi sancțiuni la adresa Rusiei.


Citește și: AFP: Ce sancțiuni economice riscă Rusia, după măsurile adoptate de Statele Unite

Legea promulgată, miercuri, de președintele american Donald Trump, în pofida reticențelor sale, impune noi sancțiuni economice împotriva Rusiei și îl împiedică pe liderul de la Casa Albă să revină asupra măsurilor mai vechi, fără a consulta Congresul.

 

Comentarii

  • un roman

    08 august 2017 19:51

    GIVE AN AWARD,,TO THE STAR,STARS, ALL THE STARS,ALL THE PATRIOTS, ALEX JONES SHOW LIVE STREAM - TUESDAY 8817Klay Network Klay Network

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design